Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Grindeks” saņem Saūda Arābijas Pārtikas un zāļu aģentūras sertifikātu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-12-19 10:00:21
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība „Grindeks” informē, ka ir saņēmusi Saūda Arābijas Pārtikas un zāļu aģentūras sertifikātu, kas apliecina AS „Grindeks” gatavo zāļu formu – tablešu un kapsulu – ražotnes atbilstību Saūda Arābijas zāļu ražošanas standartam.

Saūda Arābijas zāļu aprites uzraugošā iestāde ir izsniegusi šo sertifikātu pēc sekmīgas, vairākos posmos noritējušas, AS „Grindeks” gatavo zāļu formu ražotnes inspekcijas Rīgā, Krustpils ielā 53.

AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis: „Atzinīgais novērtējums par „Grindeks” gatavo zāļu formu ražotnes atbilstību Saūda Arābijas zāļu ražošanas standartam paver mums jaunas eksporta iespējas uz Tuvajiem Austrumiem. Saūda Arābijas Pārtikas un zāļu aģentūra ir ļoti prasīga un stingra, tāpēc tās izdoto sertifikātu augstu novērtē arī citās Persijas līča valstīs.”

Pēdējo gadu laikā AS „Grindeks” stratēģiski paplašina pretvēža zāļu klāstu, tāpēc šīs terapeitiskās grupas medikamenti būs pirmie, ar kuriem AS „Grindeks” plāno ieiet Saūda Arābijas tirgū.

Vienlaikus par injekciju formas medikamentu ražošanas atbilstību Saūda Arābijas zāļu ražošanas prasībām tiek organizēta Saūda Arābijas Pārtikas un zāļu aģentūras inspekcija AS „Grindeks” meitasuzņēmumā „HBM Pharma”, Slovākijā.

 

Par AS „Grindeks”

„Grindeks” ir starptautisks farmācijas uzņēmums, kura galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Slovākijā; pārstāvniecības atvērtas 11 valstīs. 2019. gada deviņos mēnešos „Grindeks” koncerna saražotā produkcija tika eksportēta uz 75 pasaules valstīm kopumā par teju 100 milj. eiro.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo, pretvēža medikamentu un gastroenteroloģisko līdzekļu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido oriģinālprodukti Mildronāts® (meldonijs*) un Ftorafur® (tegafūrs), patentbrīvie medikamenti, uztura bagātinātāji, kā arī aktīvās farmaceitiskās vielas.

 

*Brīdinājums: meldonijs ir iekļauts sportā aizliegto vielu sarakstā.

 

Kontakti:

Laila Kļaviņa, AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja

Tel.: 67083370, 29256012

fakss: 67083505

E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv

www.grindeks.lv

 

Pielikumi