Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Olainfarm” turpina uzlabot grupas uzņēmumu korporatīvo pārvaldību
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-11-22 10:38:15
Versijas komentārs
Teksts

AS “Olainfarm” turpina pilnveidot meitas uzņēmumu darbību, pakāpeniski ieviešot korporatīvās pārvaldības principus visos grupā ietilpstošajos uzņēmumos, tādējādi stiprinot “Olainfarm” grupas uzņēmumu pārvaldības kvalitāti. SIA “Silvanols” un SIA “Tonus Elast” valdes paplašināšana ir pirmais “Olainfarm” solis pretim koncerna līguma noslēgšanai.

Pilnveidojot grupas uzņēmumu darbību, veiktas arī izmaiņas vairāku “Olainfarm” meitas uzņēmumu statūtos, nosakot vienotus grupā ietilpstošo uzņēmumu darbības un pārvaldības principus.

“”Olainfarm” ir pienākums ievērot korporatīvās pārvaldības principus, nodrošinot kvalitatīvu darbības kontroli un ar darbību saistīto risku novērtēšanu un pārvaldīšanu. “Olainfarm” ir ieinteresēts visu savu akcionāru tiesību aizsardzībā un interešu nodrošināšanā, tādēļ pastāvīgi tiek uzlabota “Olainfarm” grupā ietilpstošo uzņēmumu pārvaldības kvalitāte. Mūsu mērķis ir pakāpeniski virzīties uz vienotu praksi visos “Olainfarm” grupā ietilpstošajos uzņēmumos, lai noslēgtu koncerna līgumu un tādā veidā stiprinātu uzņēmumu darbības kvalitāti,” uzsver Milana Beļeviča, “Olainfarm” valdes locekle.

Tāpat M. Beļeviča atzīmē, ka koncerna līgums sniedz iespēju pilnveidot sadarbību starp mātes un meitas uzņēmumiem, veicina darbības caurskatāmību un efektivitāti. “Augsti novērtēju visu “Olainfarm” koncernā ietilpstošo uzņēmumu komandu līdz šim paveikto. Mūsu mērķis ir kopīgiem spēkiem tālāk attīstīt visus “Olainfarm” grupā ietilpstošos uzņēmumus atbilstoši labākajai mūsdienu korporatīvās pārvaldības praksei, nodrošinot ilgtspējīgu koncerna izaugsmi un tam atbilstošu risku vadību,” saka Milana Beļeviča.

No novembra vidus SIA “Silvanols” un SIA “Tonus Elast” valdē ievēlēts Andis Pauliņš, kura profesionālā pieredze uzņēmumu vadības procesu organizēšanā un finanšu pārvaldībā veicinās iepriekš minēto mērķu sasniegšanu. Jāatzīmē, ka esošie SIA “Silvanols” un SIA “Tonus Elast” valdes locekļi turpina pildīt savus pienākumus jaunajā valdes sastāvā kā ierasts.

A.Pauliņam ir vairāk nekā 10 gadu profesionālā pieredze finanšu nozarē un biznesa procesu vadībā, tai skaitā arī starptautiskos uzņēmumos. Līdz ievēlēšanai SIA “Silvanols” un SIA “Tonus Elast” valdes locekļa amatā A. Pauliņš darbojies arī kā neatkarīgs konsultants biznesa vadības un aktīvu pārvaldīšanas jomā. Pēdējo trīs gadu laikā ieņēmis valdes locekļa amatu SIA "AKMENS R” un biedrībā "Viesturdārza mājas". A. Pauliņa īpašumā nav AS “Olainfarm” akciju.

“Olainfarm” koncernā ietilpst Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums SIA “Silvanols”, aptieku tīkls SIA “Latvijas aptieka”, elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotājs SIA “Tonus Elast”, zāļu tēju un ārstniecības augu pulveru ražotājs SIA “NPK Biotest”, ārstniecības iestādes SIA “Klīnika DiaMed” un SIA “OlainMed”, kā arī ekokosmētikas ražotājs SIA “Kiwi Cosmetics”.

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Papildu informācija:

Jānis Dubrovskis

 

AS “Olainfarm” investoru attiecību konsultants

Tel. +371 29178878

E-pasts: janis.dubrovskis@olainfarm.com

Pielikumi