Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Citadele banka” 2019. gada pirmajā ceturksnī turpina izaugsmi galvenajos biznesa segmentos un ievieš inovācijas
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-06-05 12:08:41
Versijas komentārs
Teksts

Galvenie rādītāji un notikumi

  • Citadele turpināja attīstīt digitālos un attālinātos pakalpojumus klientiem Baltijā.
  • Neto procentu ienākumi pieauga par 5%, salīdzinot ar 2018. gada 1. ceturksni, un sasniedza 20.6 miljonus eiro.
  • Neto komisijas naudas ienākumi gada laikā pieauga par 7%, sasniedzot 7.2 miljonus eiro.
  • Kredītportfelis palielinājās par 118 miljoniem eiro (9% pieaugums salīdzinājumā ar 2018. gada 1. ceturksni) un sasniedza 1.435 miljardus eiro. Jaunos kredītos iedzīvotājiem un uzņēmumiem Baltijas valstīs izsniegti 139 miljoni eiro.
  • Baltijas rezidentu noguldījumi pieauga par 144 miljoniem eiro.

2019. gada pirmajā ceturksnī stabils sniegums bija vērojams visos galvenajos Citadeles grupas darbības segmentos. Citadele turpināja ieviest jaunus un pilnveidot esošos pakalpojumus, kā arī ieviest inovatīvus bankas pakalpojumu risinājumus saviem klientiem.

Citadele turpināja ieviest un attīstīt inovatīvus pakalpojumus gan uzlabojot internetbankas, gan mobilās lietotnes funkcionalitāti. Lai nodrošinātu ātrus, ērtus un drošus bankas pakalpojumus klientiem Lietuvā, tika ieviesta sejas atpazīšanas (Face ID) un pieskāriena atpazīšanas (Touch ID) funkcionalitāte autorizācijai un maksājumu apstiprināšanai mobilajā lietotnē.

Guntis Beļavskis, bankas Citadele valdes priekšsēdētājs: “Mēs lepojamies ar savu digitālo un attālināto pakalpojumu ieviešanas ātrumu, un klientu atsauksmes jo īpaši mūs motivē. Atbilstoši mūsu kreditēšanas stratēģijai īpašu vērību pievēršam mazo un vidējo uzņēmumu attīstības veicināšanai. 2019. gada 1. ceturksnī Citadeles kredītportfelis palielinājās par 9%, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, un jaunos kredītlīdzekļos izsniedzām 139 miljonus eiro. Ievērojami pieaudzis ir mūsu aktīvo klientu skaits, sasniedzot vairāk nekā 275 tūkstošus klientu.”

Īstenojot vienotu Baltijas stratēģiju

Bankas aktīvo klientu skaits pārsniedza 275 tūkstošus. Mobilās lietotnes un internetbankas lietotāju skaits kopš gada sākuma pieauga attiecīgi par 14% un 3%, sasniedzot 88 tūkstošus mobilās aplikācijas lietotāju un 175 tūkstošus internetbankas klientu.

Citadele turpināja palielināt kreditēšanas apjomu privātpersonu un uzņēmumu apkalpošanas segmentos. Grupas neto kredītportfelis gada laikā palielinājās par 9%, 2019. gada pirmajā ceturksnī sasniedzot 1.435 miljardus eiro.

Pieaugums vērojams arī grupas noguldījumu apjomā - Baltijas rezidentu noguldījumi 1. ceturksnī palielinājās gandrīz par 144 miljoniem eiro. 2019. gada 31. martā grupas kopējie klientu noguldījumi sasniedza 2.784 miljardus eiro, uzrādot 5% pieaugumu kopš 2018. gada beigām.

Piesardzīga risku un likviditātes pārvaldība

Grupas kapitāla pietiekamības rādītājs sasniedza 19.1%, salīdzinot ar 18.7% 2018. gada 1. ceturksnī. Kapitāla pietiekamības rādītājs atspoguļo pamatdarbības rentabilitāti un akcionāru vēlmi uzturēt spēcīgu kapitāla pozīciju. Saglabājās arī spēcīga grupas likviditātes pozīcija - grupas likviditātes seguma rādītājs (LCR) bija 278% un kredītu-noguldījumu attiecība perioda beigās sasniedza 52%.

Banka ar labāko klientu apkalpošanas servisu Latvijā

Saskaņā ar klientu servisa novērtēšanas un uzlabošanas uzņēmuma “Dive” ikgadējā pētījuma rezultātiem, kas publicēti 2019. gada februārī, Citadele joprojām ieņem vadošās pozīcijas banku vidū Latvijā un Lietuvā klientu apkalpošanas kvalitātes jomā. Citadele jau ceturto reizi tika atzīta par banku ar labāko klientu apkalpošanas servisu Latvijā. Savukārt Lietuvā banka ieguva otro labāko rezultātu.

Par Citadeli

Citadeles grupas akcionāri ir starptautisks investoru konsorcijs ar pieredzi banku sektorā visā pasaulē un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas ar filiālēm un meitas uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Šveicē. Citadele nodrošina norēķinus un karšu maksājumus, aizdevumus, noguldījumu, ieguldījumu, aktīvu pārvaldes un līzinga pakalpojumus, kā arī virkni ekskluzīvus, unikālus produktus. 2019. gadā viens no vadošajiem klientu servisa novērtēšanas un uzlabošanas uzņēmumiem Centrālajā un Austrumu Eiropā – “Dive GROUP” – atzina Citadeli par banku ar labāko klientu apkalpošanas servisu Latvijā un otro labāko Lietuvā.

 

Papildu informācija:

 

Ieva Prauliņa

Padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Tālrunis: +371 29373305

E-pasts: Ieva.Praulina@citadele.lv

 

Ilona Frīdmane

Investoru attiecību vadītāja

Tālrunis: +371 67010183

E-pasts: IR@citadele.lv

 

Santa Daniela Kanaška

Investoru attiecību speciāliste

Tālrunis: +371 67010991

E-pasts: IR@citadele.lv

Pielikumi
Citadele_Q1_2019_LV.pdf (2036.83 kB)