Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” pirmajā pusgadā sasniedz 5 milj. latu peļņu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-08-07 08:40:47
Versijas komentārs
Teksts Akciju sabiedrības „Grindeks” Rīgas Fondu biržā iesniegtais 2008. gada pirmā pusgada darbības pārskats liecina, ka „Grindeks” koncerns šī gada pirmajos sešos mēnešos strādājis veiksmīgi – tīrā peļņa atskaites periodā ir 5 milj. latu, pārsniedzot 2007. gada pirmā pusgada rādītāju par 43%. Koncerna apgrozījums pirmajā pusgadā ir 31.9 milj. latu, kas ir par 6 milj. latu vai 23% vairāk kā 2007. gada pirmajā pusgadā.

„Grindeks” gatavo zāļu formu pārdošanas apjoms 2008. gada 1. pusgadā ir 29.6 milj. latu, pārsniedzot iepriekšējā pārskata perioda rezultātus par 5.8 milj. latu vai 24.5%. Galvenajos gatavo zāļu eksporta tirgos – Krievijā un NVS valstīs kopumā tika pārdotas zāles par 26.7 milj. latu. Pārskata periodā 78% no kopējā gatavo zāļu apjoma veidoja oriģinālprodukts Mildronāts® un sasniedza 24.6 milj. latu apgrozījumu, kas ir par 6.8 milj. latu vai 38% vairāk kā 2007. gada pirmajā pusgadā.

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis uzver: „„Grindeks” pirmā pusgada rezultāti norāda, ka gatavo zāļu formu mārketinga un pārdošanas stratēģija Krievijā un citās NVS valstīs tiek realizēta veiksmīgi. Tāpat, koncerna sekmīgo darbību apliecina tas, ka saspringtā ekonomiskā situācija Latvijā nav spējusi ietekmēt „Grindeks” vērienīgo investīciju programmu. Investīciju projekti - gatavo zāļu formu ražotnes paplašināšana ar investīciju apjomu 7.5 milj. latu un attīrīšanas iekārtu celtniecība Latvijas ražotnē ar investīciju apjomu 2.5 milj. latu - tiek realizēti saskaņā ar iepriekš apstiprinātajiem grafikiem.”

Pozitīvi „Grindeks” pelņas rādītājus ietekmējis arī aktīvo farmaceitisko vielu eksports, kas 2008. gada pirmajā pusgadā sasniedza 2.3 milj. latu, kas ir par 0.1 milj. latu vai 5% vairāk kā 2007. gada pirmajos sešos mēnešos.

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis atzīmē: ”Šobrīd „Grindeks” turpina saglabāt agrāk iegūtās tirgus daļas aktīvo farmaceitisko vielu Eiropas Savienības un pasaules tirgos, taču būtiskākais ir tas, ka „Grindeks” aktīvo farmaceitisko vielu ražotne pilnībā spēj nodrošināt aizvien pieaugošo iekšējo pieprasījumu pēc pašu ražotajām substancēm, tai skaitā mildronāta substances gatavo zāļu formu ražošanai.”

AS „Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.
Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu.

„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija un citas NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

Lai uzzinātu vairāk par AS „Grindeks”, lūdzu, apmeklējiet mājas lapu www.grindeks.lv

Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: (+371) 67083370, (+371) 29256012
fakss: (+371) 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
Pielikumi
Grindeks_parsk2008_2_cet_nerevidets.pdf (134.10 kB)