Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Latvijas balzams” auditēts 2018. gada pārskats
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids 1.1 Gada finanšu pārskati un revīzijas ziņojumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-04-30 16:22:52
Versijas komentārs
Teksts

Baltijā vadošā alkoholisko dzērienu ražotāja AS “Latvijas balzams” peļņa pērnajā gadā sasniegusi 9,38 miljonus eiro, kas ir par 9% lielāka nekā 2017. gadā. Kā pozitīvā pieauguma galvenie iemesli minamas izmaiņas uzņēmumu ienākuma nodokļa piemērošanas kārtībā un izmaiņas krājumu vadībā.

“Šie divi galvenie faktori ir ļāvuši mums turpināt veikt ieguldījumus ražošanas iekārtu automatizācijā,” atklāj AS “Latvijas balzams” valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns. “Lai gan pērnā gada apgrozījums ir nedaudz krities dēļ pasūtījumu un pārdošanas apjomu samazinājuma, uzņēmuma šis ir bijis ļoti veiksmīgs un rezultatīvs gads,” atzīmē Intars Geidāns.

AS “Latvijas balzams” auditētais neto apgrozījums 2018. gadā sasniedza 75,1 miljonu eiro, kas ir par 4% mazāk nekā 2017. gadā, kas skaidrojams ar jaunas krājumu vadības sistēmas ieviešanu un attiecīgi krājumu apjoma samazināšanu izplatītāju pusē.

2018. gadā “Latvijas balzams” veica ievērojamus ieguldījumus ražošanas attīstībā, īpašu uzmanību pievēršot efektivitātes un pielāgošanas spējas paaugstināšanai, kā arī zemo izmaksu bāzes saglabāšanai. Kopumā uzņēmums ieguldīja pamatlīdzekļu un nemateriālo ieguldījumu iegādē 2,68 miljonus eiro, kas ir par 62% vairāk nekā 2017. gadā.

 Pērnais gads aktīvi aizvadīts arī jaunrades zīmē, uzņēmumam iesoļojot populārajā premium džina kategorijā ar zīmolu “Cross Keys Gin”; jauninājumus un iepakojuma atsvaidzinājumu pieredzējuši tādi pazīstami zīmoli kā “Lucky dog” sidrs, “Rīgas Melnais Balzams” īpašā sērija Latvijas simtgadei un citi. Tāpat “Latvijas balzams” attīstījis savu klātbūtni arī privāto preču zīmju produktu ražošanā..

“Šajā gadā mēs fokusēsimies uz investīciju iespējām eksistējošos un jaunos eksporta tirgos ar spēcīgu izaugsmes potenciālu, pievērsīsim pastiprinātu uzmanību efektivitātes pilnveidošanas programmai, kā arī palielināsim ražošanas efektivitāti, liekot uzsvaru uz iepirkumu, plānošanas un infrastruktūras uzlabojumiem, lai nodrošinātu mūsu mērķi - piegādāt kvalitatīvu produkciju par konkurētspējīgu cenu,” 2019. gada uzņēmuma mērķus komentē Intars Geidāns.

AS “Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā ar tradīcijām bagātu vēsturi kopš 1900. gada. Uzņēmumam pieder divas alkoholisko dzērienu ražotnes Rīgā – stipro alkoholisko dzērienu ražotne un dzirkstošo vīnu un vieglo alkoholisko dzērienu ražotne. “Latvijas balzams” ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem – tā produkcija pieejama 175 pasaules valstīs, kā arī uzņēmums ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā. 2018. gadā par 4,6 miljoniem pieaugusi “Latvijas balzams” nodokļos valsts budžetā iemaksātā summa līdz 64,3 miljoniem eiro, iekļaujot arī akcīzes nodokļi 48,7 miljonu eiro apmērā. Kopš 2015. gada uzņēmums ir daļa no “Amber Beverage Group”.

Plašākai informācijai:

Sabīne Rutka, Grupas komunikācijas vadītāja

E-pasts: sabine.rutka@amberbev.com

Tel. nr.: +371 26198363

www.lb.lv

Pielikumi
FS LB 2018 LV.pdf (1084.10 kB)
Korporativas_parvaldibas_zinojums_2018_LV.pdf (249.65 kB)