Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Irina Maligina: izmaiņas “Olainfarm” lielākā akcionāra SIA “Olmafarm” valdē ir prettiesiskas un neietekmēs AS “Olainfarm” darbu
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2019-01-07 08:33:00
Versijas komentārs
Teksts

Komentējot reģistrētās izmaiņas AS “Olainfarm” lielākā akcionāra SIA “Olmafarm” valdē, AS “Olainfarm” padomes priekšsēdētāja vietniece Irina Maligina informē par sekojošo: 

Šī gada sākumā ir noticis prettiesisks mēģinājums atcelt mani – Irinu Maliginu no “Olainfarm”  lielākā akcionāra - SIA “ Olmafarm” valdes. Pretlikumīgās darbības ir apstrīdētas Uzņēmumu reģistrā un tiesībsargājošās institūcijas jau ir uzsākušas izmeklēšanu, vai notikušais uzņēmumu reģistrā ir atsevišķu darbinieku neprofesionālas rīcības rezultāts, vai arī tām ir koruptīvs raksturs.

Veiktās izmaiņas ir pretrunā ar “Olmafarm” statūtiem, kas nosaka, ka izmaiņas valdē var veikt tikai ar trīs ceturtdaļu akcionāru balsojumu. Šāds balsojums nav noticis, un līdz ar to izmaiņas valdē neatbilst statūtiem. Līdz pat 2. janvārim, kad tika veiktas izmaiņas LR Uzņēmumu reģistrā, 100% “ Olmafarm” kapitāldaļu īpašnieks bija Valērijs Maligins.

Šobrīd varam uzskatīt, ka tas ir tikai kārtējais mēģinājums gadu mijā ar netīrām metodēm ietekmēt Latvijas farmācijas uzņēmuma “Olainfarm” darbu. Jau iepriekš pret uzņēmumu tika izvērsta melnā komunikācijas kampaņa, bija mēģinājumi uzņēmumu pārņemt reiderisma ceļā. Pateicoties uzņēmuma komandas profesionālajam darbam,  visi šie uzbrukumi tika novērsti un uzņēmums pērn spēja pat nozīmīgi kāpināt finanšu rādītājus, tādējādi  veiksmīgi turpinot V.Maligina iecerēto “Olainfarm” attīstības vīziju.

Tādejādi arī šo varam uzskatīt par kārtējo prettiesisko un neveiksmīgo mantinieču pārstāvju kampaņu pret AS “Olainfarm”, kas ilgtermiņā nekādi neiespaidos uzņēmuma darbu.

 

Informāciju sagatavoja:

 

Inga Krukle

AS Olainfarm valdes locekle

Tel. +371 28698449

epasts:: Inga.krukle@olainfarm.com

 

Pielikumi