Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Brīvais vilnis" nerevidēta finanšu informācija par 2018.gada 9 mēnešiem
Emitents Brīvais vilnis, AS (48510000158QBL0AK019)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2018-11-30 16:08:37
Versijas komentārs
Teksts

VADĪBAS ZIŅOJUMS

  1. gada 30.novembrī

Darbības veids

AS “Brīvais vilnis” (Sabiedrība) komercdarbības veidi ir zivju un zivju produktu pārstrāde un konservēšana, pārtikas produktu vairumtirdzniecība, kā arī pārējā citur nekvalificētā komercdarbība. 2002.gada 14.maijā uzņēmums reģistrēts vienotajā Latvijas Republikas komercreģistrā.

Saimnieciskā darbība

  1. gads ir divdesmit septītais uzņēmuma darbības gads kopš tā pārveidošanas par akciju sabiedrību. Pavisam 2018.gada 9 mēnešos saražots 8,1milj. kārbu dažāda (154) sortimenta zivju konservu, no tā 3.3milj. kārbu šprotes. 2018.gada           

9 mēnešos pārdots 9.9milj. kārbu konservu par 5.1 milj. EUR. Uzņēmuma 2018.gada 9 mēnešu rezultāts ir zaudējumi 435 662EUR. Tie visi ir no saimnieciskās darbības.

9 mēnešu neto apgrozījums                                                       5 106 tūkstoši EUR

2018.gada 9 mēnešu rezultāts

Bruto peļņa                                                                                     251 tūkstots EUR                                                                                                      

Bruto peļņa (%)                                                                               4.9 %

AS ”Brīvais vilnis” saimnieciskās darbības rezultāti salīdzinot ar iepriekšējo gadu ir  veiksmīgāki, joprojām jūtama  Krievijas embargo ietekme. Realizācijas apjomi ir palielinājušies, zaudējumi ir samazinājušies. Sabiedrība darbu nav apturējusi, strādā atbilstoši saņemtajiem pasūtījumiem. Galvenokārt ražojam produkciju,  izmantojot svaigo vietējo izejvielu. Sakarā ar esošo tirgus situāciju, uzskatām, ka galvenais ir saglabāt esošos klientus un darboties pie jaunu tirgu apgūšanas. Apmeklējām pārtikas produkcijas izstādes Rietumeiropā un citur pasaulē – Nairobi (Kenija) izstāde ‘’Foodagro Kenya 2018”, Vigo (Spānija) ‘’CONXEMAR 2018”, Francija “SIAL Paris 2018”, Šanhaja (Ķīna) ‘’China International Import Expo (CIIE) 2018”.

Uzņēmums strādā pie jaunu produkcijas veidu, jaunu produktu līniju izstrādes un jaunu iepakojuma veidu apgūšanas, kā arī pie esošās produkcijas kvalitātes uzlabošanas. Galvenais, ar ko mūsu produkcija ir īpaša pārtikas produkcijas tirgū, ir tas, ka  tā nesatur ģenētiski modificētas piedevas, ķīmiskos garšas pastiprinātājus un krāsvielas. Konservi ir roku darbs un tāpēc tiem ir laba kvalitāte. Pasaulē arvien lielākas pieprasījums ir pēc dabīgas pārtikas, bez mākslīgi ražotām piedevām.

Turpinām darbu pie izdevumu struktūras optimizēšanas.

Sabiedrībai ir IFS sertifikāts – starptautiskais pārtikas drošības standarts un  Ortodox Union Košera sertifikāts.

 

Arnolds Babris

Valdes priekšsēdētājs

Pielikumi
Finanšu informācija - 2018.g. 9 mēn. (LV).pdf (302.44 kB)