Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Eiropas Investīciju Banka apstiprinājusi 10 miljoni EUR ilgtermiņa kvazikapitāla finansējumu AS HansaMatrix
Emitents HansaMatrix Akciju sabiedrība (529900S1YDO0MHC8K318)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2018-10-31 17:17:59
Versijas komentārs
Teksts

Eiropas Investīciju banka (EIB) ir apstiprinājusi 10 miljonu EUR ilgtermiņa kvazikapitāla finansējumu, ar mērķi atbalstīt AS HansaMatrix grupas plānotās investīcijas 2018-2020 gados, kopējā 20 miljoni EUR apmērā. Uzņēmums šobrīd veic pārrunas ar Eiropas Investīciju banku lai saskaņotu un parakstītu finansējuma līgumu, kura gala radakcija ir jāapstiprina abām pusēm, ņemot vērā juridiskās izpētes rezultātus un detalizētu finanšu nosacījumu saskaņošanu.

Plānotās investīcijas ļaus AS HansaMatrix grupai turpināt realizēt izaugsmes stratēģiju, kuras pamatā ir ražošanas jaudu palielināšana, pētniecības un attīstības, kā arī inovāciju darbības, lai optimizētu un papildinātu pašreizējo pakalpojumu un produktu klāstu. Visas investīcijas tiks veiktas Latvijā, esošajās Uzņēmuma darbības vietās Rīgā, Pārogrē un Ventspilī.

EIB finansējums galvenokārt paredzēts produktu pētniecības un attīstības pasākumu līdzfinansējumam, IT sistēmu izstrādei, ražošanas kapacitātes palielināšanai uzņēmuma Pārogres un Ventspils ražotnēs, un investīcijām ražošanas automatizācijā, veicinot biznesa apjomu izaugsmi.

Investīciju programma ietver arī ieguldījumus pētniecībā un attīstībā, kā arī ražošanas iekārtās, lai turpmāk attīstītu un komercializētu volumetrisko 3D attēlu tehnoloģiju, kas pieder AS HansaMatrix asociētajai sabiedrībai SIA Lightspace technologies.

Investīciju projekts veicinās Latvijas rūpniecības nozares attīstību un kvalificētu darbavietu radīšanu. Lai realizētu projektu, EIB finansējumu plānots papildināt ar AS HansaMatrix pašu kapitālu, komercbanku aizdevumiem un ES fondu grantiem.

Kontakti investoriem un medijiem:

Māris Macijevskis, CFA

Valdes loceklis, Finanšu direktors
Tālrunis: +371 6780 0002
E-pasts: invest@hansamatrix.com

http://www.hansamatrix.com

Par AS “HansaMatrix”

HansaMatrix ir ātri augošs augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, industrializāciju un sniedz pilnu ražošanas pakalpojumu spektru, datu tīklu iekārtu, "ierīču" interneta (Internet of Things), industriālo sistēmu un citu  produktu izstrādes un ražošanas pakalpojumus augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Papildus ražošanas pakalpojumu sniegšanai oriģinālo iekārtu ražotājiem (OEM), uzņēmums piedāvā oriģinālas izstrādes produktu ražošanas (ODM) biznesa modeli, gan start-up, gan arī esošiem uzņēmumiem, kam nepieciešams produktu izstrādes partneris.

Pielikumi