Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Olainfarm” : uzņēmuma padome ir ievēlēta tiesiski un strādā uzņēmuma ilgtermiņa interesēs
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2018-09-13 12:13:38
Versijas komentārs
Teksts

AS “Olainfarm”  jaunā padome ir ievēlēta tiesiski, pārstāv akcionāru intereses un strādā uzņēmuma ilgtermiņa interesēs, realizējot un attīstot Valērija Maligina uzņēmuma attīstības vīziju.  Jaunajai vadībai ir izdevies novērst uzņēmuma vērtības samazināšanos, un publiskie paziņojumi pret “Olainfarm”  ir vērtējami kā izmisīgi mēģinājumi turpināt graut uzņēmuma reputāciju un atkal panākt tā vērtības samazināšanos.  

Ļoti iespējams, ka, pateicoties aktīvai akcionāru iesaistei, patiešām ir izdevies novērst reiderisma mēģinājumu pret uzņēmumu. Par to liecina daudzas pazīmes, ko varējām novērot iepriekšējās “Olainfarm padomes”  darbības laikā.

Kamēr uzņēmumu vadīja iepriekšējā padome, “Olainfarm”  akciju cena nokritās par 16% un akcionāri zaudēja vairāk nekā 20 miljonus eiro. Iespējams, ka tā bija kādas lielākas shēmas sastāvdaļa, lai, panākot uzņēmuma vērtības krišanos, to vēlāk pārņemtu. Par to ļauj domāt arī pret uzņēmumu vērstie asie publiskie paziņojumi no iepriekš neveiksmīgi strādājošās padomes locekļu puses. Savukārt vairākums uzņēmuma akcionāru, darbinieku, kā arī birža ir ļoti pozitīvi novērtējuši jaunās padomes uzsāktās iniciatīvas – uzņēmuma vērtība ir nostabilizējusies un ir novērojama izaugsme.

“Aicinu Niku Saveļjevu un Signi Balderi-Sildzedzi, kura pārstāv savu divpadsmitgadīgo meitu Annu Emīliju Maliginu, būt konstruktīvām un ar dažādiem publiskiem paziņojumiem necensties graut “Olainfarm” reputāciju un nevērsties pret Valērija Maligina izloloto uzņēmumu. Ja kādam no akcionāriem tiešām ir interese par reālo uzņēmuma darbu, aicinām atnākt uz kādu no akcionāru sapulcēm vai padomes sēdēm un šos jautājumus pārrunāt klātienē. Līdz šim diemžēl ne N. Saveļjeva, ne S. Baldere-Sildzedze nav uzskatījušas par nepieciešamu to darīt. Ļoti iespējams, ka tieši šī iemesla dēļ ar viņām šobrīd manipulē citas ar uzņēmumu nesaistītas personas” , pauž uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks.   

 

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

Papildu informācija:

Inga Krūkle, AS “Olainfarm” valdes locekle

Tel. +371 28698449

Epasts: inga.krukle@olainfarm.com

 

Pāvels Rebenoks

Padomes priekšsēdētājs

Tel: +371 26332366

Epasts: pavels.rebenoks@olainfarm.com

Pielikumi