Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Grindeks” un Latvijas Organiskās sintēzes institūts paraksta sadarbības līgumu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2018-08-22 11:38:38
Versijas komentārs
Teksts

Trešdien, 22. augustā, Latvijas ražošanas un zinātnes nozares līderi – AS „Grindeks” un Latvijas Organiskās sintēzes institūts (OSI) – nostiprināja ilggadējo sadarbību ar jaunu līgumu, tādējādi no atsevišķiem pētniecības projektiem pārorientējoties uz stratēģisku ilgtermiņa sadarbību un paverot jaunas perspektīvas zāļu pētniecībā, attīstībā un izstrādē.

Līguma mērķis ir padarīt līdzšinējo sadarbību vēl ciešāku, lai daudz efektīvāk un mērķtiecīgāk varētu pielāgoties globālā farmācijas tirgus prasībām un radītu jaunus ārstniecības līdzekļus sabiedrības veselības uzlabošanai.

„Sadarbības līguma parakstīšana ar tik pieredzējušu un plašā spektrā strādājošu partneri kā „Grindeks” ir liels abpusējs ieguvums gan uzņēmumam, gan mūsu institūtam, kura pieredze jaunu zāļvielu izstrādē mērāma jau desmitgadēs. Ceru, ka ilgtermiņā kopējās sadarbības rezultāti būs redzami sabiedrībai ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē,” stāsta OSI direktors Osvalds Pugovičs.

Arī AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis uzsver, ka veiksmīgas un ciešas sadarbības izveidošana pētniecības un izstrādes jomā ir viens no farmācijas industrijas uzņēmumu izaugsmes stūrakmeņiem.

„Latvijas Organiskās sintēzes institūtā apvienojušies vieni no pasaules labākajiem zinātniekiem jaunu medikamentu izpētes jomā. Mums kā vienam no pieredzes bagātākajiem Latvijas farmācijas uzņēmumiem ir būtiski, ka varam sadarboties tieši ar izciliem vietējiem zinātniekiem, jo tādējādi visas ieguldītās investīcijas paliek Latvijā un sniedz pienesumu mūsu valsts ekonomiskajai izaugsmei,” uzsver AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Pasākumā uzrunu teica AS „Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans, par institūta darbu un sadarbību ar industriju pastāstīja OSI direktors Osvalds Pugovičs. OSI Farmaceitiskās farmakoloģijas laboratorijas vadītāja, profesore Maija Dambrova iepazīstināja klātesošos ar jaunākā OSI un „Grindeks” kopprojekta attīstības vēsturi. AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis izklāstīja uzņēmuma perspektīvu sadarbībā ar zinātniekiem, IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora vietnieks zinātnes jomā Dmitrijs Stepanovs informēja par valsts atbalstu zinātnei, bet Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadītājs Andris Ozols - par iespējām saņemt atbalstu eksportspējīgu produktu izstrādē.

Jānorāda, ka visnozīmīgākais projekts, ko pašreiz veic „Grindeks” sadarbībā ar Latvijas zinātniekiem, ir jaunas sirds un asinsvadu saslimšanu ārstēšanai paredzētu zāļu kandidātvielu pētījumi. Taps pirmais Latvijā jaunradītais medikaments kopš pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem.

 Foto no pasākuma: https://failiem.lv/u/nrm2npj9

Par AS „Grindeks”
 „Grindeks” ir starptautisks farmācijas uzņēmums, kura galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst pieci meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Slovākijā; pārstāvniecības atvērtas 11 valstīs.
 „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo, pretvēža medikamentu un gastroenteroloģisko līdzekļu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido oriģinālprodukti Mildronāts® (meldonijs*) un Ftorafur® (tegafūrs), patentbrīvie medikamenti, uztura bagātinātāji, kā arī aktīvās farmaceitiskās vielas.
 2017. gadā uzņēmuma produkcija eksportēta uz 77 valstīm un veidoja 92,5% no kopējā apgrozījuma. Nozīmīgākie „Grindeks” tirgi ir Eiropas Savienības valstis, Krievija un pārējās NVS valstis, ASV, Kanāda, Japāna un Vjetnama.
 Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, pēdējo 15 gadu laikā uzņēmums ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, investējot attīstībā gandrīz 100 milj. eiro.
 *Brīdinājums: meldonijs ir iekļauts sportā aizliegto vielu sarakstā.

Par OSI: 
Latvijas Organiskās sintēzes institūts ir akadēmisks pētniecības institūts ar plašu sadarbības tīklu un izcilu reputāciju pasaules ķīmiķu un farmakologu sabiedrībā. OSI vairāku Eiropas Komisijas finansētu projektu konsorciju Institūta darbības pamatvirziens ir inovatīva jaunu zāļu atklāšana, izmantojot iegūto pieredzi organiskajā sintēzē, medicīnas ķīmijā un zāļu preklīniskajā attīstībā, it īpaši pretvēža terapijas, sirds un asinsvadu saslimšanu un CNS traucējumu jomās. Līdz šim OSI veiktie pētījumi ir vainagojušies ar 18 jaunu zāļu vielu atklāšanu un vairāk nekā 70 patentbrīvo medikamentu iegūšanas metožu izstrādi farmaceitiskās rūpniecības vajadzībām. Pagājušajā gadā OSI pētniecības finansējuma kopapjoms pārsniedza 10 miljonus eiro, no kura apmēram 4 miljonus veidoja farmācijas sektora ieguldītais privātais finansējums.

 

Papildu informācija:
Laila Kļaviņa, AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv 
www.grindeks.lv

Pielikumi