Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Tiesā prasa piena pārstrādes uzņēmuma "Baltic Dairy Board" maksātnespēju
Emitents Baltic Dairy Board, SIA (9676003WOZ19K9GDVC97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2018-05-10 13:21:13
Versijas komentārs
Teksts

Informējam, ka 2018.gada 9. maijā Zemgales rajona tiesā Bauskā ir iesniegts z/s “Jumis”  maksātnespējas pieteikums  uzņēmumam SIA "Baltic Dairy Board”.

SIA Baltic Dairy Board  (turpmāk – Sabiedrība) apstiprina parāda esamību, tomēr sakarā ar Sabiedrības ražošanas pārstrukturizāciju, jo ar 2018. gadu Sabiedrība vairāk koncentrē savu darbību /ražošanu  uz biotehnoloģiju produktu t.i.  daudzveidīga GOS (galacto-oligosaharidu) ražošanu sīrupa un pulvera veidā, šobrīd ir ierobežota iespēja norēķināties ar kreditoriem.

Latvijas normatīvajos aktos esošais tiesiskais regulējums paredz tiesiskus instrumentus finansiālās grūtībās nonākušu subjektu maksātspējas atjaunošanai un Sabiedrības valde šobrīd aktīvi strādā pie tiesiska rakstura pasākumu kopuma īstenošanas, tai skaitā saimnieciska, organizatoriska un  tehnoloģiska rakstura pasākumiem,  ar mērķi atjaunot Sabiedrības spēju nokārtot savas saistības pilnā apmērā. 

Papildus Sabiedrības valde informē, ka tiek apsvērta arī tiesiskās aizsardzības procesa īstenošana gadījumā, ja realizētie pasākumi nesniegs gaidāmo rezultātu maksātspējas atjaunošanā, kā arī valde lems par ilgtermiņa pasākumu nepieciešamību finansiālās situācijas stabilizēšanai, samērojot Sabiedrības un kreditoru intereses un piemērojot Maksātnespējas likumā noteiktās tiesiskās aizsardzības procesā izmantojamās metodes.

         Papildu informācija:
         Kaspars Kazāks
         valdes priekšsēdētājs
         Tālrunis +371 26010072
         E-pasts: kaspars@bdb.lv

Pielikumi