Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Capitalia auditētais gada pārskats, 2017
Emitents Capitalia AS (2138004E8D3EG6F2Y992)
Veids 1.1 Gada finanšu pārskati un revīzijas ziņojumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2018-04-30 19:00:42
Versijas komentārs
Teksts

Par svarīgākajiem pārskata gada rādītājiem:

  • Apgrozījums pieauga par 30% un sasniedza EUR 1,189 tūkstošus;
  • Stabli augoša rentabilitāti ar peļņu 2017. gadā EUR 25.6 tūkstoši apmērā;
  • Nozīmīgs apgrozījuma pieaugums sasniegts, nepalielinot kopējās parādsaistības    

Par darbības rezultātiem  

2017. gads Capitalia grupai (turpmāk “Capitalia”) bija operatīvās struktūras uzlabošanas gads. 2017. gada laikā Koncerna kopējie ienākumi sasniedza EUR 1,189 tūkstošus, palielinoties par 30%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Capitalia noslēdza pārskata gadu ar peļņu EUR 25.6 tūkstošu apmērā. Mūsu rentabilitāte šajā gadā cieta dēļ lielākiem nekā gaidīts uzkrājumiem nedrošiem parādiem, kas lielākoties saistīti ar slikto kredītu zaudējumiem Igaunijas tirgū. Tāpat dēļ neoptimālās kopējās organizatoriskās struktūras mums veidojas salīdzinoši augsta peļņa Lietuvas meitas sabiedrībā, kā rezultātā sabiedrībai veidojas nozīmīgas uzņēmuma ienākuma nodokļa saistības. Lai novērstu šādu situāciju nākotnē, mēs esam uzsākuši procesu, lai izveidotu vienotu Societas Europaea sabiedrību. 2017. gada laikā mes esam veikuši nozīmīgus uzlabojumus operatīvās darbības uzlabošanā, tajā skaitā pilnveidojuši un papildinājuši investīciju pārvaldnieku komandas Latvijā un Igaunijā, sistematizējuši iekšējā audita procedūras, vienkāršojuši un paplašinājuši produktu klāstu un atjaunojuši finansējuma izsniegšanas, kā arī pārvaldes procedūras. Neskatoties uz pieaugošiem ienākumiem, mūsu kopējais aktīvu apmērs nav nozīmīgi mainījies, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu.  

Par biznesa attīstību  

Mūsu Koncerna misija kopš dibināšanas ir bijusi finansējuma pieejamības nodrošināšana maziem un vidējiem uzņēmumiem. 2017. gada laikā mēs finansējām vairāk kā 500 uzņēmumus par kopējo summu EUR 10.1 miljoni. Mūsu joprojām populārākais produkts ir standarta aizdevums, kas veido aptuveni 88% no kopējā portfeļa. Rēķinu pirkšana (jeb faktorings) joprojām veido salīdzinoši nelielu 12% apmēru no izsniegtā finansējuma. Kopš 2017. gada beigām esam aktīvāk sākuši piedāvāt uzņēmumiem konsultācijas riska kapitāla un biznesa eņģeļu piesaistē, izmantojot mūsu plašās zināšanas un kontaktus ar šiem finansējuma sniedzējiem. Capitalia izskatīs iespējas līdzieguldīt arī savu kapitālu šādos pašu kapitāla ieguldījumos, bet ne vairāk kā 10% apmērā no kopējā ieguldījuma apmēra uzņēmumos.    

Par korporatīvo sociālo atbildību  

Capitalia sniedz iespēju maziem un vidējiem uzņēmumiem saņemt finansējumu situācijās, kad biznesi ir saņēmuši noraidījumu no bankām vai banku piedāvājums nav bijis pietiekošs viņu vajadzībām. Tādējādi mēs aizpildām nozīmīgu lomu Baltijas valstu finanšu ekosistēmā, nodrošinot MVU pieeju kapitālam un veicinot nodarbinātību un uzņēmējdarbību. 2017. gadā mēs kopumā esam izsnieguši finansējumu EUR 10.1m apmērā 525 uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Papildus finansējumam, mēs sniedzam uzņēmumiem rīkus, formas un pētījumus, kas palīdz ikdienas biznesa vadības jautājumos. Šādus resursus mēs piedāvājam lejuplādēt mūsu mājas lapā un 2017. gadā vairāk kā 1000 uzņēmumi ir jau izmantojuši šādu iespēju. 2018. gadā mēs plānojam, sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas Augstkolas Mentoru klubu, veicināt mentoringa popularitāti Latvijā un pārējās Baltijas valstīs. Tāpat mēs plānojam uzsākt Baltijas valstu jauno mākslinieku atbalstu, piedāvājot tiem stipendijas vai konkursu godalgas.  

Par jauniem tirgiem  

Uz 2017. gada beigām Capitalia komandā bija 8 investīciju projektu vadītāji, kas apkopoja vairāk kā 500 klientus visās Baltijas valstīs. Mūsu fokuss 2018. gadā būs uz esošo tirgu attīstīšanu, neparedzot aktīvas darbības uzsākšanu kādā citā ģeogrāfijā.  

Par nākotnes stratēģiju

2018. gadā mūsu darbības fokuss būs vērsts uz to, lai kāpinātu Koncerna rentabilitāti un audzētu portfeļa kopējo apmēru. Mūsu mērķis ir palielināt mūsu pārvaldītā kredītportfeļa apmēru vismaz par 50% līdz 2018. gada beigām, sevišķu uzsvaru liekot uz vidēja izmēra uzņēmumu attīstības finansējumu, piedāvājot aizdevumus līdz 500 tūkstošu apmērā. Tāpat mēs turpināsim darbu pie tā, lai vēl ātrāk un automātiskāk spētu apstrādāt mikroaizdevumus uzņēmumiem apmērā līdz EUR 25 tūkstošiem. Uzsākot piedāvāt arī konsultācijas finansējuma piesaistei no riska kapitāla investoriem un biznesa eņģeļiem, Capitalia turpina nostiprināt savu pozīciju ka partneris uzņēmumiem situācijās, kad nepieciešams finansējums ārpus banku sniegtajiem aizdevumiem  

Par atšķirībām pārskatos  

Revidētā Capitalia peļņa 2017. gadā sastādīja EUR 25,665, kas ir par EUR 10,542 mazāka, kā iepriekš publicētajos ne-revidētājos uzņēmuma finanšu datos par šo periodu. Minētā atšķirība ir galvenokārt dēļ izmaiņām uzkrājumos šaubīgiem debitoriem Igaunijā.       

Par Capitalia  

Capitalia piedāvā aizdevumus un investīcijas maziem un vidējiem uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Capitalia ir finansējusi apgrozāmos līdzekļus un kapitāla ieguldījumus vairāk kā 1000 uzņēmumiem, ieguldot vairāk kā EUR 30 miljonus kompāniju attīstībā.      

Pielikumi
Korporatīvās Pārvaldības Ziņojums, AS Capitalia, 2017, LAT.pdf (274.44 kB)
Capitalia Annual Report, Audited, 2017, LV.pdf (13089.10 kB)
Capitalia Annual Report, Audited, 2017, Consolidated, LV.pdf (14339.60 kB)