Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par ABLV Bank turpmākajām darbībām
Emitents ABLV Bank, AS (549300IHIJ7SCANBWN17)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2018-02-20 11:12:59
Versijas komentārs
Teksts

Ar mērķi panākt noteikto ierobežojumu atcelšanu otrdien, 20. februārī ABLV Bank pārstāvji Eiropas Centrālās bankas (ECB) vadībai prezentēs jauno bankas situācijas stabilizācijas plānu. Šis plāns tiks prezentēts arī Finanšu kapitāla un tirgus uzraudzības komisijai (FKTK).

Par ABLV Bank galvenajām prioritātēm — svarīgs darbs ir fokusēts uz centieniem atjaunot pieeju bankas līdzekļiem. Vērstpapīru portfeļa daļēja pārdošana vai ieķīlāšana pret aizdevumu ir viens no šiem soļiem.

Latvijas Bankas šobrīd ABLV Bank aizdevusi 97 miljonus eiro, pretī saņemot kā nodrošinājumu augstvērtīgu vērtspapīru portfeli. Bankas vērtspapīru portfeli, kas tiek piedāvāts Latvijas Bankai, veido Latvijas valsts parādzīmes, ASV, Vācijas un citu valstu obligācijas. 80% bankas vērtspapīru portfeļa ir novērtēti ar visaugstāko likviditātes līmeni. Kopumā bankas rīcībā uz 2017. gada beigām bija pieejami likvīdi vērtspapīri gandrīz 1,7 miljardu eiro apmērā.

Tāpat ABLV Bank veic noguldījumu stabilizāciju, lai pagarinātu noguldījumu termiņus. 

ABLV Bank nelūgs valsts finansiālu palīdzību. Bankas rīcībā ir pietiekami līdzekļi, taču nepieciešams atjaunot tiem ātrāku pieeju. 

Kopumā līdz FKTK lēmumam ABLV bankai uz laiku noteikt maksājumu ierobežojumus klientu debeta operācijām noguldījumu apjoms samazinājās par aptuveni 600 miljonu eiro. ABLV Bank kapitāla pietiekamības rādītājs uz 18. februāri bija 21,26%, salīdzinot ar regulatīvo minimumu 13,75 %, savukārt likviditātes rādītājs ir gandrīz 75%, salīdzinot ar regulatīvo minimumu 55%.

Šis paziņojums satur iekšējo informāciju.

         Artūrs Eglītis
         ABLV grupas komunikācijas vadītājs
         ABLV Bank, AS
         Tel.: +371 6700 2454
         e-mail: arturs.eglitis@ablv.com

Pielikumi