Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par velkoņa "Stella" nodošanu pasūtītājam
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-06-17 12:21:45
Versijas komentārs
Teksts Informācijai

A/S „Rīgas kuģu būvētava” nodod nākamo sarežģītu un jaudīgu ledus klases velkoni
 Trešdien, 2008.gada 18.jūnijā 18:00 Rīgas pasažieru terminālī A/S „Rīgas kuģu būvētava” valdes priekšsēdētājs Vasilijs Meļņiks svinīgi nodos pasūtītājam Rīgas brīvostas pārvaldei otro uzbūvēto ledus klases velkoni „Stella”.
            Velkoņa garums ir 34 m un dzinēju kopējā jauda 5000 zirgspēku, tas spēj salauzt 70 cm biezu ledu. Līdz ar to velkonis „ Stella” ir viens no diviem visspēcīgākajiem ledus klases velkoņiem Baltijas jūras austrumu krastā un spēs nodrošināt vislielāko kuģu drošu ienākšanu Rīgas ostā.
            Pateicoties sarežģītajai papildus komplektācijai: ugunsdzēsības iespējas, naftas noplūžu savākšanas funkcija, velkonis var tikt izmantots glābšanas operācijām uz ūdens.
            Kuģis ir aprīkots ar vismodernākajiem navigācijas un radio sakaru līdzekļiem un atbilst visām starptautisko konvenciju prasībām.
            Paredzams, ka kuģa nodošanas ekspluatācija ceremonijā , kas notiks 2008.gada 18.jūnijā   piedalīsies Valsts prezidents, Ministru prezidents, ministriju, pašvaldību, ārvalstu vēstniecību pārstāvji un uzņēmēji.
 
A/S „Rīgas kuģu būvētava”
Valdes loceklis Aivars Stolders ( tel.: 7353433)
Pielikumi