Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Latvijas balzams: lielākais nodokļu maksātājs pārtikas preču industrijā
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-12-01 15:20:41
Versijas komentārs
Teksts

2017. gada pirmajos deviņos mēnešos “Latvijas balzams” nodokļus samaksāja 43,5 miljonus eiro apmērā, tādejādi kļūstot par lielāko nodokļu maksātāju pārtikas preču industrijā. "No šā gada valsts budžeta viedokļa raugoties, summa atbilst teju visam zinātnes finansējumam Latvijā (44,4 miljoni eiro), un ar to arī varētu samaksāt algu katrai astotajai skolotājai Latvijā," stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns.

 "Lepojamies par veiksmi un neatpūtīsimies, 2017. gada pēdējā ceturksnī turpinot uzsvērt investīciju iespējas esošos un jaunos tirgos, kur ir spēcīgas izaugsmes iespējas un plašāki tirdzniecības apjomi," turpina Intars Geidāns. "Turpināsim popularizēt centrālos zīmolus, “Rīgas Melno Balzamu” un “Cosmopolitan Diva”, kā arī ieguldīsim līdzekļus mūsu starptautiskajā atpazīstamībā, tirdzniecības zīmju attīstībā un tirgus daļas paplašināšanā," stāsta I. Geidāns.

 Uzņēmuma neauditētais apgrozījums 2017. gada pirmajos deviņos mēnešos sasniedza 55,5 miljonus eiro, vai 1,7% vairāk nekā iepriekšējā gada pirmajos deviņos mēnešos; tas noticis, lielākoties pateicoties papildu pasūtījumiem no uzņēmuma lielākā privātās tirdzniecības zīmes klienta, “SPI Cyprus”. Kopējais peļņas līmenis gan bijis zemāks nekā “Latvijas balzams” tirdzniecības zīmju gadījumā. Tāpat ieņēmumus veicināja arī augstāks sniegto pakalpojumu skaits trešajām pusēm un grupas uzņēmumiem noliktavu un loģistikas pakalpojumu segmentā.

 “Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijas valstīs ar vairāk nekā 100 dažādām tirdzniecības zīmēm. Uzņēmums ar “SPI Group” starpniecību eksportē uz vairāk nekā 170 tirgiem pasaulē, kā arī uz 42 tirgiem caur uzņēmuma tiešajiem eksporta ceļiem.

Pielikumi