Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Valmieras stikla šķiedra” neauditēta konsolidēta finanšu informācija par 2017.gada 9 mēnešiem
Emitents Valmieras stikla šķiedra, AS (5493006XWNR6BLL15O35)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-12-08 16:01:37
Versijas komentārs Labojums: Izmaiņas veiktas angļu valodas paziņojumam pievienotajā neauditētā konsolidētā finanšu informācijā par 2017.gada 9 mēnešiem, peļņas un zaudējumu aprēķina tabulā, rindiņā „Peļņa pirms nodokļiem”. Latviešu valodas pārskatā izmaiņas netiek veiktas.
Teksts

AS „Valmieras stikla šķiedra” konsolidētais neto apgrozījums sasniedz 97.59 miljonus eiro

AS „Valmieras stikla šķiedra” un tās meitas uzņēmumu (turpmāk - Valmiera Glass Grupa vai Grupa) konsolidētais neto apgrozījums 2017.gada 9 mēnešos ir sasniedzis 97.59 miljonus eiro. Neskatoties uz augsto produkcijas pieprasījumu, neto apgrozījums ir saglabājies tikpat augstā līmenī kā analogā periodā pērn dēļ ierobežotām iespējām pārdošanas apjoma pieaugumam, kas skaidrojams ar ierobežoto ražošanas jaudu līdz kausēšanas iekārtas nodošanai ekspluatācijā ASV.

Grupas konsolidētā tīrā peļņa 2017.gada 9 mēnešos sasniegusi 6.65 miljonus eiro un ir par 48% lielāka nekā analogā periodā pērn. Savukārt Grupas konsolidētā operatīvā peļņa (EBITDA) ir pieaugusi par 14% jeb 1.91 miljonu eiro, salīdzinot ar 2016.gada 3 ceturkšņiem, un veido 15.44 miljonus eiro.

„Ar Grupas pašreizējo jaudu mēs nevaram izpildīt visus saņemtos klientu pasūtījumus. Jaunā ASV ražotne palīdzēs uzlabot mūsu piegādes pozīcijas un apkalpot klientu pieprasījumu,” norāda AS „Valmieras stikla šķiedra” valdes priekšsēdētājs Andrē Švionteks (Andre Schwiontek).

Pārskata periodā galvenais investīciju fokuss ir bijusi P-D Valmiera Glass USA Corp. jaunās stikla šķiedras ražošanas krāsns un stikla šķiedras pārstrādes ražotnes izbūve ASV. Šī apjomīgā projekta realizācija norit atbilstoši plānam, un paredzēts, ka jaunās stikla kausēšanas krāsns sildīšana tiks uzsākta šī gada nogalē.

Par Valmiera Glass Grupu:
AS „Valmieras stikla šķiedra” un tās meitas uzņēmumi (saukta – Valmiera Glass Grupa jeb Grupa) ir viens no vadošajiem stikla šķiedras ražotājiem Eiropā. Valmiera Glass Grupas kompānijas darbojas divos kontinentos trīs pasaules valstīs: Latvijā, Lielbritānijā un Amerikas Savienotajās Valstīs. AS „Valmieras stikla šķiedra” ražotnēm ir vairāk kā astoņdesmit gadu pieredze tekstilpārstrādē un to produkcija ir vērsta uz dažādiem rūpniecības tirgiem. Grupā ietilpst četri uzņēmumi: mātes sabiedrība AS „Valmieras stikla šķiedra” un trīs tās meitas sabiedrības - Valmiera Glass UK Ltd. Lielbritānijā, P-D Valmiera Glass USA Corp. un Valmiera Glass USA Trading Corp. Amerikas Savienotajās Valstīs.

 

Kontaktinformācija:
Marika Upnere
AS „Valmieras stikla šķiedra” mārketinga projektu vadītāja
Tel.: +371 64202276
E-pasts: Marika.Upnere@valmiera-glass.com
Vairāk informācijas par uzņēmumu: www.valmiera-glass.com

Pielikumi
Parskats_Q3_LV_2017_Final_0812.pdf (645.52 kB)