Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Latvenergo” akcionāru sapulces lēmumi
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-11-24 16:02:37
Versijas komentārs
Teksts

Šodien, 24.novembrī, notika AS “Latvenergo” akcionāru sapulce, kuras ietvaros tika nolemts:

- samazināt AS “Latvenergo” pamatkapitālu par 454 412 749,00 EUR.

Pēc pamatkapitāla samazināšanas AS “Latvenergo” pamatkapitāls būs 834 302 243,00 EUR. Atbilstoši Komerclikuma 264.pantam, pamatkapitāla samazināšanas gadījumā AS “Latvenergo” tiem kreditoriem, kas iesnieguši rakstveida pieteikumus viena mēneša laikā no paziņojuma par pamatkapitāla samazināšanu publicēšanas laikrakstā Latvijas Vēstnesis, ir jāsniedz nodrošinājums.

Pēdējo gadu laikā Latvenergo koncerna finanšu rezultāti ir būtiski uzlabojušies. Atbilstoši starptautisku neatkarīgu trešo pušu vērtējumam Latvenergo koncerna kapitāla struktūras rādītāji ir labāki nekā lielai daļai nozares uzņēmumiem un tādi tie saglabāsies arī pēc pamatkapitāla samazināšanas. Saskaņā ar Mood’ys septembra sākumā publicēto komentāru, Moody’s ieskatā Latvenergo spēs saglabāt pietiekošu finansiālo elastīgumu un galvenos finanšu rādītājus līmenī, kas atbilst pašreizējam kredītreitingam Baa2 ar stabilu nākotnes vērtējumu;

- apstiprināt grozījumus 2012.gada 23.novembra obligāciju piedāvājuma programmas pamatprospektā iekļautajos obligāciju vispārīgajos noteikumos (1.pielikumā uz 1 lapas) un vispārīgos noteikumus jaunā redakcijā (2.pielikumā uz 10 lapām) un apstiprināt grozījumus 2015.gada 25.maija obligāciju piedāvājuma programmas pamatprospektā iekļautajos obligāciju vispārīgajos noteikumos (3.pielikumā uz 1 lapas) un vispārīgos noteikumus jaunā redakcijā (4.pielikumā uz 10 lapām).

Grozījumi augstāk minētajos obligāciju piedāvājuma programmu pamatprospektos ir stājušies spēkā līdz ar to apstiprināšanu AS “Latvenergo” akcionāru sapulcē.

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts: investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv

Par Latvenergo
Latvenergo koncerns ir lielākais energoapgādes pakalpojumu sniedzējs Baltijā, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. AS “Latvenergo” vairākus gadus ir atzīta par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s AS „Latvenergo” ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa2/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS „Latvenergo” (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un tirdzniecība, dabasgāzes tirdzniecība) un meitassabiedrības - AS “Latvijas elektriskie tīkli” (pārvades aktīvu noma), AS „Sadales tīkls” (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas un dabasgāzes tirdzniecība Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas un dabazgāzes tirdzniecība Lietuvā), AS “Enerģijas publiskais tirgotājs” (elektroenerģijas obligātā iepirkuma administrēšana) un SIA “Liepājas enerģija” (siltumenerģijas ražošana un tirdzniecība Liepājā, elektroenerģijas ražošana). Visas AS „Latvenergo” akcijas pieder valstij un to turētāja ir Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija.

Pielikumi
01_VN grozijumi 1.programma.pdf (14.23 kB)
02_VN jauna redakcija 1.programma.pdf (87.52 kB)
03_VN grozijumi 2.programma.pdf (14.21 kB)
04_VN jauna redakcija 2.programma.pdf (92.15 kB)