Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Citadeles subordinēto obligāciju piedāvājuma periods drīzumā sāksies
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-11-09 14:08:01
Versijas komentārs
Teksts

2017. gada 8. novembrī Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja 2017. gada 2. novembra AS “Citadele banka” EUR 25 000 000 Otrās nenodrošināto subordinēto obligāciju programmas pamatprospektu. Šodien bankas valde apstiprināja subordinēto obligāciju pirmās sērijas pirmā laidiena sākotnējos galīgos noteikumus.

Savas EUR 25 000 000 Otrās nenodrošināto subordinēto obligāciju programmas ietvaros banka Citadele uzsāk subordinēto obligāciju pirmās sērijas pirmā laidiena piedāvājuma periodu. Tas ilgs no 2017. gada 10.novembra plkst. 14:00 līdz 17.novembra plkst. 16:00 (pēc Latvijas laika).

Pirmajā laidienā Citadele plāno veikt subordinēto obligāciju emisiju līdz 20 miljonu apmērā. Emisijas datums ir plānots 2017. gada 24. novembris. Obligācijas tiks piedāvātas ieguldītājiem Latvijā un Lietuvā, kā arī tās varēs iegādāties kvalificētie ieguldītāji no citām Eiropas ekonomiskās zonas valstīm.

Šīs emisijas mērķis ir esošo subordinēto saistību refinansēšana pret Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku un turpināt Citadeles kapitāla pietiekamības rādītāja uzlabošanu. Banka Citadele ir pieņēmusi šo stratēģisko lēmumu, lai stiprinātu bankas kapitālu, un turpinātu bankas uzņemto kursu – aktīvu mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanu.

Emisijas cena ir plānota 100% no obligācijas nominālvērtības. Obligācijas nominālvērtība – 10 000 eiro. Sākotnējās izvietošanas laikā pierakstīšanas ir  vismaz uz 10 bankas Citadele subordinētām obligācijām. Procentu maksājumi par bankas Citadele subordinētajām obligācijām tiks veikti divas reizes gadā galīgajos noteikumos noteiktajos datumos. Obligāciju dzēšanas termiņš ir pēc 10 gadiem, taču bankai ir tiesības tās dzēst arī pirms termiņa.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijā reģistrētais obligāciju emisijas pamatprospekts nosaka vispārīgos EUR 25 000 000 Otrās nenodrošināto subordinēto obligāciju programmas noteikumus, savukārt attiecīgo sēriju un laidienu emisijas precīzs apjoms, obligāciju cena, dzēšanas termiņš, ienesīgums un citi parametri ir noteikti attiecīgās emisijas gala noteikumos. Obligācijas ir plānots iekļaut regulētajā tirgū – biržas “Nasdaq Riga” Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā.  Juridisko atbalstu bankai sniedz zvērinātu advokātu birojs “Eversheds Sutherland Bitāns”.

Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Šveicē. Citadele nodrošina norēķinus un karšu maksājumus, aizdevumus, noguldījumu, ieguldījumu, aktīvu pārvaldes un līzinga pakalpojumus, kā arī virkni ekskluzīvus, unikālus produktus. Citadeles vīzija ir kļūt par labāko finanšu pakalpojumu sniedzēju Baltijas valstīs privātpersonām un mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

Citadeles akcionāri ir starptautiska un daudznacionāla investoru grupa ar pieredzi banku sektorā visā pasaulē. 75% plus viena akcija pieder grupai starptautisku investoru, kurus pārstāv investīciju kompānija “Ripplewood Advisors LLC”, pārejās akcijas ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) īpašumā.

 

Papildu informācija:

Baiba Ābelniece

Ārējās komunikācijas vadītāja

Tālrunis: +371 67010326; +371 26624221

E-pasts: baiba.abelniece@citadele.lv

 

Mihails Goļevs

Finanšu institūciju daļas vadītājs

Tālrunis: +371 67778585

E-pasts: mihails.golevs@citadele.lv

 

Santa Daniela Kanaška

Investoru attiecību speciāliste

Tālrunis: +371 67010991

E-pasts: IR@citadele.lv

Pielikumi
Final Terms.pdf (698.22 kB)