Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Reverta lūdz izslēgt emitētās obligācijas no regulētā tirgus
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-10-19 10:00:17
Versijas komentārs
Teksts

Likvidējamā akciju sabiedrība „Reverta” šodien, 2017. gada 19. oktobrī, ir vērsusies biržā „Nasdaq Riga” ar lūgumu izslēgt akciju sabiedrības „Parex banka” emitētās obligācijas no regulētā tirgus.
Lūgums pamatots ar šā gada 1. jūlijā uzsākto „Reverta” likvidācijas procesu un Latvijas Republikas Komercdarbības atbalsta kontroles likuma 8. panta „Atbalsta atmaksa pirms pakārtoto saistību izpildes” noteikumiem.

„Likums nepārprotami nosaka, ka no obligācijām izrietošās „Reverta” saistības ir pakārtotās saistības, kas atmaksājamas tikai pēc pilnīgas valsts izsniegtā atbalsta atmaksas,” norāda „Reverta” likvidatore Ruta Amtmane.

Jau ziņots, ka 2017. gada 29. maijā „Reverta” akcionāru sapulce pieņēma lēmumu par „Reverta” likvidācijas uzsākšanu. Līdztekus likvidācijas procesam un darbam ar kredītportfeļa nodošanu investoram „Gelvora”, „Reverta” turpina veikt procentu maksājumus Valsts kasei. Šā gada laikā Valsts kasei ir samaksāti 11 miljoni eiro, bet kopš 2010. gada 1. augusta valsts dažādu maksājuma veidā ir saņēmusi vairāk nekā 700 miljonus eiro.

Kopš savas darbības sākuma līdz šim brīdim „Reverta” ir atguvusi 754,5 miljonus eiro jeb 70 procentus no tajā atstātajiem problemātiskajiem aktīviem.  


Papildu informācijai:  

„Reverta” problemātisko aktīvu pārvaldītāja darbu uzsāka 2010. gada 1. augustā pēc „Parex banka” sadalīšanas. Uzņēmumā tika atstāti tikai zemas kvalitātes aktīvi ar ilgstošām maksātspējas grūtībām, un tā darbības mērķis bija saprātīgā termiņā un apjomā atgūt valsts izsniegto atbalstu „Parex banka”.

Lai uzzinātu par akciju sabiedrību „Reverta” vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma mājaslapu: www.reverta.lv.

Sīkākai informācijai: Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv

Pielikumi