Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Grindeks svin Spāru svētkus Attīrīšanas iekārtu ēkai
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-06-03 10:05:14
Versijas komentārs
Teksts 3. jūnijā akciju sabiedrība Grindeks svin Spāru svētkus jaunajai Attīrīšanas iekārtu ēkai, tādā veidā paužot atbalstu Pasaules Vides dienai, kuras tēma šogad ir Zaļās Pilsētas. Attīrīšanas iekārtas tiek būvētas, lai efektīvi novērstu iespējamo kaitējumu apkārtējai videi.  

Attīrīšanas iekārtu būvniecība ir viens no nozīmīgākajām uzņēmuma attīstības projektiem 2008. gadā. Būvniecība tika sākta 2007. gada septembrī un to plānots pabeigt 2008. gada nogalē. Kopējās investīcijas projekta realizācijai būs gandrīz 2,5 miljoni latu.

AS Grindeks padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans uzsver: „Grindeks straujā izaugsme ļauj aizvien lielākus līdzekļus ieguldīt attīstībā un ražošanas infrastruktūras uzlabošanā. Tehnoloģiski moderno attīrīšanas iekārtu būvniecība ir mērķtiecīgi plānots investīciju projekts, lai, palielinot ražošanas jaudas, mēs ne tikai nodrošinātu stabilu Grindeks apgrozījuma pieaugumu, bet arī efektīvi rūpētos par apkārtējās vides aizsardzību.”

AS Grindeks valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis akcentē uzņēmuma atbildību vides un sabiedrības priekšā: „Mēs apzināmies, ka strādājam Rīgas pilsētā, un mūsu pienākums ir aktīvi iesaistīties pilsētvides saudzēšanā, nodrošinot videi draudzīgus ražošanas procesus. Grindeks ir „zaļi domājošs” uzņēmums – visi mūsu tehnoloģiskie procesi un attīstības projekti, tostarp arī jaunās attīrīšanas iekārtas, ir virzīti uz to, lai maksimāli saudzētu un nepiesārņotu apkārtējo vidi.”

Attīrīšanas iekārtu tehnoloģisko projektu izstrādā zviedru uzņēmums AnoxKaldnes, kam ir nozīmīga pieredze specifisko farmācijas notekūdeņu attīrīšanas projektu realizācijā citiem lieliem farmācijas uzņēmumiem. Celtniecības darbus veic Latvijas būvfirma Ekotehnoloģijas.

Par AS Grindeks

AS Grindeks ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Grindeks specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.

Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums. Oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur® un patentbrīvie medikamenti kopā izveido vairāk nekā 100 efektīvas un drošas gatavo zāļu formas.

Grindeks koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, NVS valstis, Japāna un ASV. AS Grindeks akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

Lai uzzinātu vairāk par uzņēmumu, lūdzu, apmeklējiet www.grindeks.lv.

Laila Kļaviņa,
AS Grindeks
Komunikācijas departamenta vadītāja
e-pasts: laila.klavina@grindeks.lv     
Tālr. 67083370, 29256012

Pielikumi