Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex banka piesaista sindicēto kredītu pusmiljarda eiro apmērā
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-07-02 12:42:28
Versijas komentārs
Teksts
Paziņojums presei
2007.gada 29.jūnijā.
 
Parex banka piesaista sindicēto kredītu
pusmiljarda eiro apmērā
 
Šodien Parex banka ir veiksmīgi noslēgusi līgumu par jauna sindicētā kredīta saņemšanu par kopējo summu EUR 500 miljoni ar likmi EURIBOR + 0.45% un dzēšanas termiņu – 2 gadi no līguma parakstīšanas dienas.
 
Sindicētā kredīta pilnvarotie organizatori bija Commerzbank AG, HSBC Bank plc., Intesa SanPaolo S.p.A., Lloyds TSB Bank plc., Mizuho Corporate Bank, Ltd. un Raiffeisen Zentralbank Österreich AG. Kopumā darījumā piedalījās 36 finanšu institūcijas no 16 pasaules valstīm. 84% jeb 422 miljoni eiro piesaistīto līdzekļu nāk no Eiropas un Ziemeļamerikas investoriem, savukārt 16% jeb 78 miljoni eiro – no Āzijas valstu investoriem. Piecas finanšu institūcijas piedalījās Parex bankas sindicētā kredīta darījumā pirmo reizi un to ieguldījums kopumā sastādīja 58.5 miljonus eiro. Šis ir pirmais Parex bankas sindicētais kredīts ar dzēšanas termiņu divi gadi.
 
Parex bankas valdes loceklis, vecākais viceprezidents kapitāla tirgu un investīciju jautājumos Jevgēnijs Zolotarevs: “Parex bankai ir uzkrāta daudzu gadu pieredze kapitāla piesaistīšanā sindicēto kredītu tirgos. Mēs lepojamies ar to, ka Parex banka ir pirmā Latvijas privātā banka, kas uzsāka darbību šajā jomā. Turklāt mūsu jaunais sindicētais kredīts 500 miljonu eiro apmērā ir lielākais darījums parāda kapitāla tirgos, kādu jebkad ir noslēgusi finanšu institūcija no Baltijas valstīm.”
 
Bankas Lloyds TSB direktors, izpilddirektors piesaistītā kapitāla jautājumos, Saimons Pennistons: “Šī darījuma panākums ir starptautiskās investoru sabiedrības apliecinājums Parex bankas stabilitātei, darbības rezultātiem un reputācijai. Ar šo EUR 500 miljonu sindicēto kredītu Parex banka kārtējo reizi uzstādījusi jaunu standartu Latvijas finanšu tirgū”.
 
Minētais darījums ir refinansējums iepriekšējam sindicētajam kredītam par summu 310 miljoni eiro, kura termiņš beidzas 2007.gada jūlijā. Pārējos līdzekļus plānots izmantot bankas darbības attīstībai.
 
Pirmo darījumu starptautiskajā sindicētās kreditēšanas tirgū Parex banka noslēdza 1998.gadā, kad piesaistīja 20 miljonus ASV dolāru. Kopš 1999.gada banka paplašina veiksmīgo darījumu vēsturi starptautiskajos sindicēto kredītu tirgos. Katrs nākamais darījums piesaista plašāku investoru loku, nodrošinot arvien lielāku darījuma summu un izdevīgāku kredīta likmi. Šie fakti liecina par Parex bankas iegūto stabilo reputāciju starptautiskajā finanšu sabiedrībā. 
 
Banku saraksts, kas ņēmušas dalību sindicētajā kredītā:
Aizņēmuma galvenie vadošie pilnvarotie organizatori (Initial Mandated Lead Arrangers):
COMMERZBANK Aktiengesellschaft
HSBC Bank plc
Intesa Sanpaolo SpA
Lloyds TSB Bank plc
MIZUHO CORPORATE BANK, LTD.
Raiffeisen Zentralbank Österreich Aktiengesellschaft
 
Aizņēmuma vadošie pilnvarotie organizatori (Mandated Lead Arrangers):
DZ BANK AG Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank, Frankfurt am Main
Bayerische Landesbank
Deutsche Bank AG, London Branch
ICICI Bank Limited Hong Kong Branch
Landesbank Baden-Württemberg
Landesbank Berlin AG
LRP Landesbank Rheinland-Pfalz
Natixis
Sumitomo Mitsui Banking Corporation Europe Limited
 
Aizņēmuma vadošie organizatori (Lead Arrangers):
BAWAG P.S.K. Bank für Arbeit und Wirtschaft und Österreichische Postsparkasse Aktiengesellschaft
JPMorgan
 
Aizņēmuma organizatori (Arrangers):
Alpha Bank A.E.
Dresdner Bank AG, Niederlassung Luxemburg
MKB Bank Zrt.
Caja de Ahorres y Monte de Piedad de Madrid
 
Aizņēmuma vadošie pārvaldītāji (Lead managers):
AKA Ausfuhrkredit-Gesellschaft mbH, Frankfurt (Main)
Landsbanki Islands
WGZ BANK AG Westdeutsche Genossenschafts-Zentralbank
 
Aizņēmuma pārvaldītāji (Managers):
BRED Banque Populaire
Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG
First Commercial Bank Ltd., London Branch
Landesbank Saar
Oberbank AG
Raiffeisenlandesbank Niederoesterreich-Wien AG
Sparebanken Ost
UniCredito Italiano
Caixa Geral de Depòsitos, SA
Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.
The Export-Import Bank of the Republic of China
Hua Nan Commercial Bank Ltd., London Branch
 
Par Parex banku:
Parex banka ir viena no stabili augošām Latvijas komercbankām ar aktīviem vairāk kā 3,6 miljardi EUR. Parex banka saviem klientiem piedāvā integrētus pakalpojumus tādās jomās, kā kreditēšana, maksājumu kartes, līzings, aktīvu pārvaldīšana un vērtspapīru tirdzniecība. Patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2200 cilvēki. Bez tam Parex bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 15 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāles Berlīnē, Stokholmā un Tallinā, meitas banka AP Anlage und Privatbank AG Šveicē un Parex Bankas Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Parex bankai ir piešķirti šādi starptautiskie reitingi: Moody's Investors Service – Baa3 (investment grade), Fitch Ratings – BB+, Capital Intelligence – BBB (investment grade).
 
 
Papildu informācija:
Viktors Zaķis,
Korporatīvo komunikāciju speciālists
Tālrunis 7010141 vai 29476754
e-pasts: viktors.zakis@parex.lv
Pielikumi