Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Brīvais vilnis" nerevidēts starpperiodu pārskats par 2017.gada 6 mēnešiem
Emitents Brīvais vilnis, AS (48510000158QBL0AK019)
Veids 1.2 Pusgada finanšu pārskati un revīzijas ziņojumi / ierobežotas pārbaudes
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-08-31 16:07:53
Versijas komentārs
Teksts

VADĪBAS ZIŅOJUMS

  1. gada 31.augustā

AS “Brīvais vilnis” (Sabiedrība) komercdarbības veidi ir zivju un zivju produktu pārstrāde un konservēšana, pārtikas produktu vairumtirdzniecība, kā arī pārējā citur nekvalificētā komercdarbība. 2002.gada 14.maijā uzņēmums reģistrēts vienotajā Latvijas Republikas komercreģistrā.

  1. gads ir divdesmit sestais darbības gads kopš tās pārveidošanas par akciju sabiedrību.

Pavisam 2017.gada 1.pusgadā saražots 5.8 milj. kārbu dažāda (143) sortimenta zivju konservu, no tā 2.4 milj. kārbu šprotes. Pārdots 5.9 milj. kārbu konservu par 3.1 milj. EUR.

Sabiedrības 2017.gada 1.pusgada rezultāts ir zaudējumi 490 tūkst. EUR. Šie zaudējumi ir no saimnieciskās darbības un saistīti ar ražošanas un realizācijas apjoma samazināšanos un valūtas kursa svārstībām NVS valstīs. Zivrūpniecības nozarē notiek cenu dempings un cīņa par noieta tirgu.

1.pusgada  neto  apgrozījums  3.1 miljoni  EUR.

2017.gada  1.pusgada  rezultāts:

Bruto peļņa  5 594 EUR.                                                                                                          

Sabiedrības mērķis ir turpināt sakārtot uzņēmumu atbilstoši ES un trešo valstu kvalitātes prasībām, samazinot produkcijas ražošanas izmaksas, lai veiksmīgāk spētu konkurēt esošajos un jaunajos zivju konservu tirgos. Sabiedrība turpina strādāt pie jaunu tirgu apgūšanas Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā.

Turpinām  darbu pie jaunu produkcijas veidu izstrādes. Strādājam pie esošās produkcijas kvalitātes uzlabošanas, jaunu, inovatīvu  iepakojuma veidu apgūšanas. Šoruden Sabiedrība plāno laist apgrozījumā vairākus jaunus produktus, tostarp brētliņas sālījumā bez konservantiem. Jaunie produkti būs pieejami arī vietējā tirgū, bet uzņēmums koncentrēsies uz eksportu, jo ārvalstu tirgos saredzam lielāku potenciālu.

Jūnija beigās Sabiedrība apstādināja ražošanu, lai veiktu cehu un iecirkņu remontu un darbinieki izietu kārtējos atvaļinājumos, lai realizētu saražotos konservu krājumus. Augusta sākumā Sabiedrība atsāka zivju konservu ražošanu, lai nodrošinātu pasūtījumu izpildi.

Sabiedrība ir līderis produkcijas kvalitātes jomā, ražošanā izmantojam dabīgās izejvielas, neizmantojam sintētiskās pārtikas piedevas un ģenētiski modificētus produktus.

 

Arnolds Babris

Valdes priekšsēdētājs

Pielikumi
Finanšu pārskats - 2017.g. 1.pusg. (LV).pdf (161.75 kB)