Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Reverta neauditēts 2017. gada 6 mēnešu finanšu pārskats
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids 1.2 Pusgada finanšu pārskati un revīzijas ziņojumi / ierobežotas pārbaudes
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-08-31 13:22:48
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrības „Reverta” 2017. gada pirmo sešu mēnešu finanšu pārskats liecina, ka no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas „Reverta” ir atguvusi 14,2 miljonus eiro, veikusi 7,3 miljonu eiro lielu procentu maksājumu Valsts kasei un izveidojusi naudas līdzekļu uzkrājumu nākamajam maksājumam.   

2017. gada pirmajos sešos mēnešos „Reverta” turpināja darbu pie problemātisko aktīvu izstrādes un naudas atgūšanas, vienlaicīgi uzsākot arī kredītu portfeļu pārdošanu un uzņēmuma sagatavošanu plānotajai likvidācijai.

Kopš 2010. gada 1. augusta līdz pārskata perioda beigām (30.06.2017.) „Reverta” atgūto līdzekļu apjoms ir sasniedzis 754,5 miljonus eiro. Tādējādi „Reverta” ir atguvusi vairāk nekā 67 procentus no uzņēmumā atstātajiem problemātiskajiem aktīviem, kas būtiski pārsniedz sākotnējās aplēses un nozares vidējos rādītājus. „Reverta” jau ir norādījusi, ka tieši atgūto līdzekļu apjoms tika noteikts par uzņēmuma darbības efektivitātes galveno mēru.  

Valsts no „Reverta” dažādu maksājumu veidā ir saņēmusi 698 miljonus eiro, no tiem 434 miljoni eiro ir samaksāti Valsts kasei.  

Pārskata periodā labi rezultāti gūti arī no nekustamo īpašumu realizācijas - kopējā pārdošanas summa veidoja 4,8 miljonus eiro. Perioda beigās portfeļa apjoms samazinājās līdz 37 objektiem, un to pārdošanu plānots veikt līdz uzņēmuma darbības beigšanai.  

Septiņu gadu intensīva darba rezultātā „Reverta” kopējie aktīvi pārskata perioda beigās bija sarukuši līdz 46,2 miljoniem eiro, salīdzinot ar 1,1 miljardu eiro darbības sākumā. Pārējos aktīvus „Reverta” jau ir izstrādājusi, realizējusi un atgūto naudu atmaksājusi valstij.
2017. gada 22. jūnijā „Reverta” parakstīja līgumu ar SIA „Gelvora” un UAB „Gelvora” par kredītportfeļa pārdošanu. Darījuma ietvaros „Reverta” investoram pakāpeniski jānodod 4,5 tūkstoši kredītu lietu.

Papildu informācijai:  
„Reverta” problemātisko aktīvu pārvaldītāja darbu uzsāka 2010. gada 1. augustā pēc „Parex banka” sadalīšanas. Uzņēmumā tika atstāti tikai zemas kvalitātes aktīvi ar ilgstošām maksātspējas grūtībām, un tā darbības mērķis bija saprātīgā termiņā un apjomā atgūt valsts izsniegto atbalstu „Parex banka”. Ņemot vērā, ka „Reverta” šogad savu mērķi būs izpildījusi, atbilstoši Eiropas Komisijas apstiprinātajam plānam ir uzsākts uzņēmuma likvidācijas process.    

Lai uzzinātu par akciju sabiedrību „Reverta” vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma mājaslapu: www.reverta.lv.

Sīkākai informācijai:Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv

Pielikumi
Reverta finananšu pārskats 2017._1.pusg._LV.pdf (318.31 kB)