Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Latvijas Gāze un tās vadošie akcionāri noslēdz akcionāru līgumu
Emitents Latvijas gāze, AS (097900BGMO0000055872)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-08-14 11:00:44
Versijas komentārs
Teksts

Saskaņā ar Eiropas Savienības regulējuma un Enerģētikas likuma prasībām Latvijas Gāzei ir jāveic sadales pakalpojumu nodalīšana no dabasgāzes tirdzniecības. Ņemot vērā to, ka šīs prasības būtībā attiecas uz akcionāriem ar būtisku līdzdalību, Latvijas Gāze un tās vadošie akcionāri ir noslēguši akcionāru līgumu par šo akcionāru pirmpirkuma tiesībām uz nodalāmā sadales pakalpojumu uzņēmuma akcijām un šo akcionāru pārstāvniecības tiesībām sadales uzņēmuma pārvaldes institūcijās.

Plānots, ka lēmums par Latvijas Gāzes sadalīšanu tiks pieņemts 2017. gada 15. augustā, bet sadales sistēmas operators AS "Gaso" tiks nodibināts līdz gada beigām. AS "Gaso" dibināšanas brīdī būs 100% Latvijas Gāzes meitasuzņēmums.

Latvijas Gāze ir integrēts dabasgāzes tirdzniecības un sadales pakalpojumu uzņēmums. Saskaņā ar Eiropas Savienības un Enerģētikas likuma prasībām līdz 2018. gada 1. janvārim Latvijas Gāzei ir jānodala sadales pakalpojumi un tirdzniecība. Savukārt 2017. gada janvārī noslēdzās pirmais reorganizācijas posms, nodalot uzglabāšanas un pārvades pakalpojumus uzņēmumā Conexus Baltic Grid.

Vinsents Makaris
Investoru attiecību vadītājs
Tel. + (371) 67 369 144
E-pasts: IR@lg.lv

Pielikumi