Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” valdes viedoklis par sabiedrības mazākuma akcionāriem izteikto obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu un tā ietekmi uz sabiedrības interesēm
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-07-21 19:29:21
Versijas komentārs
Teksts

2017.gada 17.jūlijā sākās akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” (turpmāk tekstā – LK vai Sabiedrība) vairākuma akcionāra Vitol Netherlands B.V. (turpmāk tekstā – Vitol) izteiktais obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums (turpmāk tekstā – Piedāvājums) par atlikušo LK pamatkapitālu. Piedāvājums ir izteikts saskaņā ar Finanšu un Kapitāla Tirgus Komisijas 2017.gada 12.jūlija lēmumu. Izteiktā Piedāvājuma vienas akcijas cena ir EUR 0,71.

Valde ir izvērtējusi Piedāvājumu. Izvērtējot Piedāvājumu, valde pārbaudīja, vai piedāvātā cena atspoguļo LK akciju patieso vērtību. Valdes skatījumā Piedāvājums ar vienas akcijas cenu EUR 0,71 atspoguļo LK akciju patieso vērtību. Valde norāda, ka obligāto atpirkšanas piedāvājumu cenu Latvijā regulē Finanšu instrumentu tirgus likuma 74.pants.

Akciju atpirkšanas rezultātā akcionārs Vitol vēl vairāk palielinās savu dalību LK pamatkapitālā. Valde uzskata, ka viena akcionāra lielākam kontrolējošo balsstiesību īpatsvaram vajadzētu uzlabot Sabiedrības darbības efektivitāti un turpmāko attīstību.

Tādējādi, valde ir nolēmusi, ka šis Piedāvājums ir LK interesēs. Valde norāda, ka tās rīcībā nav informācija, ka Vitol būtu plānojis Sabiedrības atrašanās vietas maiņu un Sabiedrības darbības apjoma vai esošo darba vietu samazināšanu. 

Par AS “Latvijas kuģniecība” 

AS “Latvijas kuģniecība” Koncernam (Nasdaq Riga: LSC1R) pieder 16 kuģi vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos, nodrošinot darbu vairāk nekā 1300 profesionāliem un augsti kvalificētiem jūrniekiem no Latvijas. LK meitas uzņēmums LSC “Shipmanagement” papildus tehniski pārvalda vēl 9 kuģus, kopumā vadot 25 kuģu lielu floti. LK Koncerna flotes vidējais vecums ir 9 gadi. Visi kuģi saņēmuši ISM (International Safety Management) sertifikātus.

Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante

AS “Latvijas kuģniecība”

Tālrunis: +371-25959447

E-pasts: edobulane@golin.com

www.lk.lv 

Pielikumi