Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Rīgas kuģu būvētava” strauji attīstās!
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-06-21 12:00:46
Versijas komentārs
Teksts

Tikai šī gada maijā vien četri kuģi pēc remonta veikšanas veiksmīgi tika nodoti ekspluatācijā! Visupirms, tas ir PANAMAX tipa tankkuģis, kas pieder Itālijā reģistrētai sabiedrībai un tā piederības osta ir Valetā, Maltā. Kuģa ārējā korpusā zemūdens daļā tika aizvietots liels tērauda plātņu skaits, kā arī tika veikts dzenskrūves kompleksa remonts, tai skaitā blīvju maiņa. Būvētavas speciālisti veica kuģa korpusa tīrīšanu un krāsošanu, kuģa apakšējās daļas stiegrojuma remontu un cauruļvadu nomaiņu.

Vienlaikus dokā tika veikts arī balkera FRI LANGESUND, kas pieder Norvēģijā reģistrētai sabiedrībai, remonts, nodrošinot visa korpusa tīrīšanu un krāsošanu. Būvētavas speciālisti kārtējo reizi veiksmīgi izpildīja dzenskrūves kompleksa remontu, nomainīja cauruļvadus, veica kravas tilpņu tīrīšanu un krāsošanu, kā arī tilpņu lūku aizvaru un kravas celtņu remontu.

Tāpat arī Latvijas kuģu īpašnieki arī izmantoja AS „Rīgas kuģu būvētavas”, viena no vecākajiem uzņēmumiem Latvijā, speciālistu pakalpojumus. Būvētava veica baržas MEMELE un bunkurēšanas baržas DRAUGS remontu.

2017.gada jūnija pirmajā pusē tiek plānots pabeigt darbus, kuri tika uzsākti gandrīz pirms trīs mēnešiem un saistīti ar zemessmēlēja tipa (suction dredger) kuģa remontu un modernizāciju, kura nosaukums ir LANGE WAPPER ar piederības ostu Antverpenē, Beļģijā. Remonta laikā tika veikti apjomīgi krāsošanas, cauruļvadu nomaiņas un doku darbi, kā arī kuģa apakšējās daļas durvju modernizācija, veicot lielu apjomu tērauda daļu maiņu un uzstādīšanu. Personalizēta attieksme pret klientu, kā arī būvētavas speciālistu profesionālisms, ļāva veiksmīgi tikt galā ar specifiska kuģa modernizāciju ar izmaiņām zemūdens daļas konstrukcijās.

Vērts piebilst arī to, ka visi kuģu būvētavas doki tiek pilnībā noslogoti un remonta darbi tiek veikti ikdienas režīmā. Patlaban būvētavas darbinieki veic darbus uz diviem refrižeratora tipa kuģiem, kuri pieder vācu un grieķu sabiedrībām.

AS „Rīgas kuģu būvētavai” jau ir noslēgusi vairākus līgumus par kuģu remontiem tuvākajā laikā. Praktiski tie ir visu veidu kuģi – refrižeratori, tankkuģi, balkeri un PANAMAX.

AS „Rīgas kuģu būvētava” informē, ka tā pilda visas savas līgumsaistības ar tās sadarbības partneriem, tiek palielināts apgrozījums un AS „Rīgas kuģu būvētava” ir spējīga pildīt visas savas saistības, nodrošinot tam nepieciešamos finanšu līdzekļus.

 

AS "Rīgas kuģu būvētava" valde

Pielikumi