Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Olainfarm” Padomes ziņojums kārtējai akcionāru sapulcei
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-05-02 17:55:31
Versijas komentārs
Teksts

  

AS „Olainfarm” Padomes ziņojums kārtējai akcionāru sapulcei

 

 

Akciju sabiedrības „Olainfarm” Padome ir iepazinusies ar Sabiedrības Valdes sagatavoto konsolidēto un koncerna mātes uzņēmuma 2016. gada pārskatu, kā arī ar zvērināto revidentu slēdzienu par šo pārskatu. Tāpat Padome ir izvērtējusi Sabiedrības finansu stāvokli un Valdes darbu šī finansu gada laikā un ir sagatavojusi šo paziņojumu.

 

Padome Sabiedrības valdes darbu pagājušajā gadā vērtē kā apmierinošu, jo lai arī tās darbības rezultātā Sabiedrība un Koncerns ir spējuši būtiski palielināt apgrozījumu, tomēr vairāku neveiksmīgu lēmumu un apstākļu rezultātā tai nācās 2016.gada laikā veikt būtiskus uzkrājumus, kas noveda pie ievērojama peļņas samazinājuma. Padome ir gandarīta par līdz šim lielākā meitas uzņēmuma SIA “Tonus Elast” iegādi.  Šis ir uzņēmums ar ārkārtīgi spēcīgu un vēl ne tuvu ne pilnībā izmantotu eksporta potenciālu.  Padome aicina Valdi īpaši sekot tam, lai šī uzņēmuma procesu harmonizācijas laikā netiktu nodarīts kaitējums SIA “Tonus Elast” pozīcijām tās esošajos noieta tirgos. Attiecībā uz citām 2016.gadā veiktām un turpmāk gaidāmām  uzņēmumu iegādēm, Padome aicina Valdi īpaši uzmanīgi izvērtēt to finansiālo lietderību, it īpaši, ja iegādājamais uzņēmums darbojas nozarē, kurā Sabiedrības pašas pieredze ir ļoti ierobežota.  Padome uzskata, ka īpaši straujai Koncerna izaugsmei, būtu lietderīgi pievērsties kāda lielāka, attīstības iespējām bagātāka uzņēmuma iegādei un neizniekot pieejamos finanšu un citus resursus mazāku, riskantāku un administratīvi darbietilpīgāku objektu apguvei.

 

Sabiedrības rentabilitātes straujais kritums, kā arī ievērojamie uzkrājumi sliktiem debitoriem, kas veikti 2016.gadā, liek Padomei pievērst Valdes uzmanību jautājumiem, kas tieši saistīti ar sabiedrības rentabilitāti, it īpaši nepieciešamībai rūpīgāk izvērtēt parādu atgūstamību un Sabiedrības un tās meitas uzņēmumu mārketinga un realizācijas izmaksu pamatotību un caurskatāmību. Apzinoties, ka jauna tirgus veiksmīgākai apgūšanai un jaunu produktu veiksmīgākai realizācijas uzsākšanai lielākas mārketinga izmaksas ir vitāli nepieciešamas, Padome tomēr aicina kritiskāk izvērtēt lielu mārketinga izmaksu nepieciešamību jau esošiem produktiem jau esošos tirgos.

 

2016.gada laikā Padome ir turpinājusi sekot dažādu grupas uzņēmumu attīstībai. Jau otro gadu Padome īpaši vēlētos izcelt SIA “Silvanols” straujo un pozitīvo attīstību 2016.gadā, kas ir kļuvis par otro gadu pēc kārtas, kad šis uzņēmums ir guvis ievērojamu peļņu tieši no pamatdarbības.  Īpaši priecē tas, ka 2016.gads būs pirmais, kad no gūtās peļņas SIA Silvanols izmaksās dividendes saviem īpašniekiem.

 

Padome ir gandarīta, ka Valde ir stingri nolēmusi risināt saistīto personu parādu jautājumu un piedāvā noteikt relatīvi augstas dividendes no 2016.gada peļņas. Lai maksimāli, vai, iespējams, pilnībā atrisinātu saistīto personu parādu problēmu Valde piedāvā dividendēs izmaksāt 0.64 centus par akciju, maksājumus veicot trīs daļās, attiecīgi otrā, trešā un ceturtā ceturkšņa beigās. Padome atbalsta Valdes piesardzību Sabiedrības likviditātes rādītāju saglabāšanā šogad, bet vērš Valdes un akcionāru uzmanību uz to, ka ilgstoša šāda apjoma dividenžu izmaksa var Sabiedrībai radīt likviditātes sarežģījumus un tādēļ nebūtu atbalstāma. 

 

2016. gada laikā Sabiedrības Padome ir pildījusi savus pienākumus un uzraudzījusi Sabiedrības darbu saskaņā ar likumdošanu, akcionāru sapulces lēmumiem, pārskatījusi finanšu atskaites un pārraudzījusi Sabiedrības vadības darbu.  Pārskata gada laikā notika pavisam 17 Padomes sēdes. Sēdēs tika izskatīti Valdes ziņojumi un atskaites par darbu, plānu un budžeta izpildi,  kā arī iepriekš izskatīti akcionāru sapulces darba kārtībā iekļautie jautājumi un to lēmumu projekti, tika pārvēlēta Valde. Nekādi būtiski trūkumi Sabiedrības Valdes darbībā 2016.gada laikā konstatēti netika. Valde savā darbībā patstāvīgi ir konsultējusies ar Padomi un ņēmusi vērā iepriekšminētos un citus ieteikumus Sabiedrības biznesa drošības un tālākas izaugsmes nodrošināšanai.

 

Padome vēlas pateikties Valdei, visiem Sabiedrības darbiniekiem un partneriem par sadarbību 2016.gadā, un novelēt veiksmīgu, stabilu un iespējām bagātu nākamo gadu.

 

Apstiprināts Padomes sēdē 2017. gada 28.aprīlī

 

Padomes priekšsēdētājs                         Ivars Godmanis

 

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

 

Papildu informācija:

Salvis Lapiņš

AS „Olainfarm“ valdes loceklis

mob. tālr. +37126448873

e-pasts: slapinsh@olainfarm.lv

 

Pielikumi