Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Moody’s paaugstina AS “Citadele banka” kredītreitingu par divām pakāpēm
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-04-19 17:06:29
Versijas komentārs
Teksts

Starptautiskā reitingu aģentūra “Moody's Investors Service” ir paaugstinājusi bankas Citadele ilgtermiņa reitingu par divām pakāpēm - no B1 uz Ba2. Tādējādi bankas Citadele reitings šobrīd ir Ba2 ar pozitīvu nākotnes novērtējumu.

Bankas Citadele reitinga pārskatīšanu “Moody’s” skaidro ar bankas īstenoto stratēģiju attīstīt darbību Baltijas valstīs, kā arī palielināto bankas kapitālu un uzlaboto aktīvu kvalitāti. “Moody’s” pozitīvi vērtē bankas straujo attīstību un paredz, ka Citadeles stratēģiskais fokuss paplašināt darbību Baltijas valstīs uzlabos aktīvu kvalitāti un bankas reitingu nākotnē.

“Tik ievērojams reitinga palielinājums ir apliecinājums, ka Citadele ir stabili nostājusies uz attīstības ceļa un virzās pareizajā virzienā. Mūsu uzdevums un ambīcijas ir turpināt uzlabot bankas finanšu rādītājus, lai sasniegtu vēl labāku līmeni,” saka bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

““Moody’s” reitinga uzlabojums ir arī pozitīva ziņa tiem investoriem, kas biržā ir investējuši vai apsver iespēju investēt Citadeles subordinētajās obligācijās,” saka Guntis Beļavskis.

Citadele pagājušajā gadā strādāja ar paātrinātu izaugsmi Baltijas valstīs. Bankas stratēģija ir būt reģionālajam līderim – bankai, ko savām ikdienas vajadzībām izvēlas privātpersonas un mazie un vidējie uzņēmumi Baltijas valstīs. Banka šo stratēģiju aktīvi īsteno, jo 2016. gadā Citadeles grupā par vairāk nekā 18% pieauga aktīvo bankas klientu skaits, kas Citadeli izmanto ikdienas norēķiniem, vidēji ik mēnesi ar karti apmaksājot pirkumus vismaz 200 eiro vērtībā.

Savukārt bankas kredītportfeļa pieaugums līdz 1,24 miljardiem eiro atspoguļo Citadeles stratēģiju būt aktīvam spēlētājam mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanā Baltijas valstīs, kā arī patēriņa kreditēšanas jomā Latvijā un Lietuvā. 2016. gada laikā par 13% palielinājās arī klientu noguldījumu apjoms; gada beigās kopējais noguldījumu apjoms Citadeles grupas bankās sasniedza 2,92 miljardus eiro.

 

         Ilona Frīdmane
         Investoru attiecību vadītāja
         Tālrunis: +371 67010183
         E-mail: IR@citadele.lv

Pielikumi