Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Valmieras stikla šķiedra”: ASV ražotnes paplašināšanas projektam piesaistīts 50.4 miljonu eiro aizdevums
Emitents Valmieras stikla šķiedra, AS (5493006XWNR6BLL15O35)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-04-03 09:02:26
Versijas komentārs
Teksts

2017.gada 30.martā AS „Valmieras stikla šķiedra” noslēdza aizdevuma līgumu ar AS „SEB Banka” un AS „Danske Bank” filiāli Latvijā par finansējuma EUR 50.4 miljonu apmērā piešķiršanu ASV ražotnes paplašināšanas projekta īstenošanai, kas paredz stikla šķiedras ražošanas (krāsns) un stikla šķiedras pārstrādes ražotnes izbūvi Amerikas Savienotajās Valstīs. Paplašināšanās ļaus palielināt Valmiera Glass Grupas kopējo ražošanas kapacitāti un konkurētspēju starptautiskajos tirgos, iegūt vēl lielāku ražošanas stabilitāti, sekmīgāk reaģēt uz aizvien pieaugošo tirgus pieprasījumu pēc stikla šķiedras produktiem.

AS „Valmieras stikla šķiedra” jau iepriekš informējusi, ka 2014.gadā tika nodibināts AS „Valmieras stikla šķiedra” meitas uzņēmums Amerikas Savienotajās Valstīs P-D Valmiera Glass USA Corp. Šobrīd noris aktīvs darbs pie ASV meitas uzņēmuma paplašināšanas īstenošanas - modernas stikla šķiedras ražošanas un pārstrādes ražotnes celtniecības. Ēkas celtniecību plānots pabeigt līdz 2017.gada novembrim, kad paredzēts uzsākt produkcijas ražošanu.

„Izbūvējot piekto stikla kausēšanas krāsni, kuras ražošanas kapacitāte plānota 50 000 tonnas sausa diega gadā, palielināsies Grupas kopējās ražošanas jaudas un tiks iegūta augstāka ražošanas stabilitāte. Augstāk minētais ir labs pamatakmens Grupas turpmākai veiksmīgai attīstībai,” norāda AS „Valmieras stikla šķiedra” valdes priekšsēdētājs Andre Schwiontek.

Danske Bank Latvijā vadītājs Raivis Kakānis: „Šis ir ilglaicīgi kopīgi izsvērts projekts, kura īstenošana ievērojami stiprinās „Valmieras stikla šķiedra” konkurētspēju pasaulē. Esam gandarīti par iespēju līdzdarboties kā „Valmieras stikla šķiedra” finanšu partnerim.”

Ints Krasts, SEB bankas valdes loceklis: „Valmieras stikla šķiedra ir viens no vadošajiem uzņēmumiem savā jomā ar globālām ambīcijām. Šis darījums ir mērķtiecīgs solis uz priekšu šo ambīciju īstenošanā, un tas arī apliecina, ka mēs kā uzņēmuma finanšu partneris gribam un varam atbalstīt Latvijas uzņēmuma ekspansiju pasaulē. Mēs uzticamies „Valmieras stikla šķiedra” pārdomātajai biznesa stratēģijai un esam pārliecināti, ka šī projekta īstenošana palīdzēs nostiprināt kompānijas līderpozīcijas savā tirgus nišā.”

AS „Valmieras stikla šķiedra” plāno aizdevumu dzēst līdz 2024.gada martam, aizdevuma apmaksu veicot, sākot ar 2018.gada 1.oktobri. Aizdevuma līguma nodrošinājumu sniedz visi Grupas uzņēmumi.
 

Par Valmiera Glass Grupu:
AS „Valmieras stikla šķiedra” un tās meitas uzņēmumi (saukta – Valmiera Glass Grupa jeb Grupa) ir viens no vadošajiem stikla šķiedras ražotājiem Eiropā. Valmiera Glass Grupas kompānijas darbojas divos kontinentos trīs pasaules valstīs: Latvijā, Lielbritānijā un Amerikas Savienotajās Valstīs. AS „Valmieras stikla šķiedra” ražotnēm ir vairāk kā astoņdesmit gadu pieredze tekstilpārstrādē un to produkcija ir vērsta uz dažādiem rūpniecības tirgiem. Grupā ietilpst četri uzņēmumi: mātes sabiedrība AS „Valmieras stikla šķiedra” un trīs tās meitas sabiedrības - Valmiera Glass UK Ltd. Lielbritānijā, P-D Valmiera Glass USA Corp. un Valmiera Glass USA Trading Corp. Amerikas Savienotajās Valstīs.

 

 

Kontaktinformācija:
Marika Nīmante
AS „Valmieras stikla šķiedra” mārketinga projektu vadītāja
Tel.: +371 64202276, +371 26635509
Fakss: +371 64281216
E-pasts: Marika.Nimante@valmiera-glass.com
Vairāk informācijas par uzņēmumu: www.valmiera-glass.com

 

Pielikumi