Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Akciju sabiedrības "Latvijas balzams" neauditēts 2016.gada 12 mēnešu finanšu pārskats
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2017-02-28 17:18:34
Versijas komentārs
Teksts

Uzņēmums ir dibināts 1900.gadā, bet esošo nosaukumu ieguvis 1970.gadā. SPI Group iekšējās restrukturizācijas rezultātā, no 2014.gada oktobra uzņēmuma vadošais akcionārs un 89.99% akciju īpašnieks ir SIA “Amber Beverage Group” (iepriekš S.P.I. Regional Business Unit B.V.).
AS “Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijas valstīs, kas ražo vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu dzērienus. Savu eksportspēju apliecinām, aktīvi iekarojot globālo tirgu. Mūsu produkcijas tiek pārdota vairāk nekā 170 eksporta tirgos ar Stoli Group starpniecību, kā arī vairāk nekā 42 tirgos AS “Latvijas balzams” tiešā eksporta ceļā.

Sabiedrības darbība

Sabiedrības neauditētais apgrozījums 2016. gadā sasniedza 75.7 miljonus eiro, kas ir par 2.6% vairāk nekā 2015. gadā, galvenokārt dēļ pieauguma sniegto pakalpojumu jomā. Tieši tādēļ uzņēmumam izdevies palielināt pārskata perioda neauditēto peļņu līdz 7.45 miljoniem eiro, kas, salīdzinot ar 2015. gadu , ir pieaugusi par 5.3%.
Lai arī uzņēmums šogad ir paplašinājis savu eksporta ģeogrāfiju un uzsācis produkcijas realizāciju  vairākos jaunos eksporta tirgos, apgrozījums no alkoholisko dzērienu realizācijas ir samazinājies par 1.7%. Lai kompensētu ražošanas un pārdošanas apjoma kritumu, AS “Latvijas balzams” ir uzsākusi sniegt arī citus pakalpojumus, izmantojot darbaspēka un noliktavu resursus un kompetences. Tā 2016.gadā uzņēmums  sniedzis trešajām pusēm noliktavu un tranzīta pakalpojumus, muitas noliktavas pakalpojumus, loģistikas servisu, komplektāciju, un citus ar uzņēmuma kompetenci saistītus pakalpojumus. Tas ir ļāvis Sabiedrībai palielināt peļņu, efektīvāk izmantojot esošos resursus. AS “Latvijas balzams“ sekmīgi darbojās kā Eiropas loģistikas centrs grupas pārstāvēto zīmolu izplatīšanai Eiropā, tai skaitā Skandināvijā un Krievijā (KAH, Bayou, Arinzano, Achaval Ferrer).
AS “Latvijas balzams” ir ne vien lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Latvijā, bet arī viens no desmit lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī. Pārskata periodā nodokļos valsts budžetā Sabiedrība ieskaitījusi 52.3 miljonus eiro, tajā skaitā 40.1 miljonu eiro kā akcīzes nodokli.
 

Turpmākā uzņēmuma attīstība

2017.gadā Sabiedrība turpinās investēt  esošajos un jaunos eksporta tirgos ar spēcīgu izaugsmes potenciālu, lai palielinātu AS “Latvijas balzams” zīmolu pārdošanas apjomus. Liels uzsvars tiks likts uz mūsu galvenajiem eksporta zīmoliem – “Rīgas Melnais Balzams” un “Cosmopolitan Diva”, ieguldot pūles starptautiskās atpazīstamības veidošanā, zīmolu vērtību un tirgus daļas palielināšanā.
Sabiedrība turpinās palielināt ražošanas efektivitāti, liekot uzsvaru uz iepirkumu, plānošanas un infrastruktūras uzlabojumiem, lai nodrošinātu mūsu mērķi piegādāt kvalitatīvu produkciju par konkurētspējīgu  cenu.
AS “Latvijas balzams” turpinās darbu Latvijas alkohola nozares asociācijā un citās nevalstiskās organizācijās kā LDDK, LTRK, lai pārstāvētu nozares intereses dialogā ar likumdevējiem un tiesībsargājošajām iestādēm un ar mērķi veicināt pārdomātu alkoholisko dzērienu aprites politikas veidošanu valstī. Sabiedrības fokusā joprojām paliek sabiedrības izglītošana un pasākumi, kas vērsti pret  nelegālā alkohola ražošanu un izplatīšanu.

AS “Latvijas balzams”
Valdes priekšsēdētājs I.Geidāns

Rīgā, 2017.gada 28.februārī

Papildus informācija:
Jekaterina Stuģe
AS “Latvijas balzams” valdes locekle
Tālr.nr. +371 67081213
e-pasts: office@lb.lv

Pielikumi
FS_LB_2016_Q4_IFRS_LV.pdf (1741.65 kB)