Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” 2008. gada pirmajā ceturksnī dubultojis peļņu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-05-08 09:17:53
Versijas komentārs
Teksts
Akciju sabiedrības „Grindeks” Rīgas Fondu biržā iesniegtais 2008. gada pirmā ceturkšņa darbības pārskats liecina, ka „Grindeks” koncerns šī gada pirmajos trīs mēnešos strādājis veiksmīgi – tīrā peļņa atskaites periodā ir 3.5 milj. latu, pārsniedzot 2007. gada pirmā ceturkšņa rādītājus divas reizes. Koncerna apgrozījums gada pirmajos trīs mēnešos sasniedza 17 milj. latu, kas ir par 5.1 milj. latu vai par 43% vairāk kā 2007. gada pirmajā ceturksnī.

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis norāda: „Būtiskāko peļņas pieaugumu 2008. gada pirmajā ceturksnī ir devusi „Grindeks” gatavo zāļu pārdošanas apjomu palielināšanās par 48%, ko savukārt ietekmējis fakts, ka februārī un martā Krievijas uzņēmums „Farmastandart” iepirka no mūsu uzņēmuma ievērojamu produkcijas apjomu noliktavas rezervju izveidei un Krievijas zāļu izplatīšanas tīklu sākotnējā pieprasījuma nodrošināšanai.” „Grindeks” valdes priekšsēdētājs prognozē, ka nākošajos ceturkšņos pārdošanas pieauguma tempi nebūs salīdzinoši tik lieli.

Jau ziņojām, ka 2008. gada sākumā „Grindeks” noslēdza vienošanos ar „Farmstandart”, vienu no Krievijas vadošajām farmaceitiskajām kompānijām, kas no 2008. gada 1. februāra paredz „Farmstandart” ekskluzīvas „Grindeks” oriģinālpreparāta Mildronāts® pārdošanas un virzības tiesības Krievijas teritorijā.

Pozitīvi „Grindeks” pelņas rādītājus ietekmējis arī aktīvo farmaceitisko vielu eksports, kas 2008. gada pirmajā ceturksnī sasniedza 1.2 milj. latu, līdzīgi kā 2007. gada pirmajos trīs mēnešos. „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis uzsvēra, ka šobrīd „Grindeks” aktīvo farmaceitisko vielu piedāvājumā vispieprasītākie produkti ir ftorafūrs, zopiklons, oksitocīns, rilmenidīns un jaunais veterinārais produkts - detomidīns. Turklāt ar zopiklona un oksitocīna eksportu „Grindeks” ir ieguvis 35% pasaules tirgus, bet veterinārās substances - detomidīna pārdošana Eiropas Savienības valstīs jau veido 49% no ES tirgus.

Martā „Grindeks” noslēdza līgumu ar vienu no ASV ievērojamākajiem izpētes centriem – Veikforestas Universitātes Medicīnas skolas (Wake Forest University School of Medicine) Pētniecības centru, par aktīvās farmaceitiskās vielas oksitocīna piegādi jauna anestēzijas medikamenta zinātniskās izpētes projektam. Tā ir liela atzinība „Grindeks” produktu kvalitātei, jo ASV kvalitātes prasību ziņā ir viena no prasīgākajām valstīm pasaulē.

Par AS „Grindeks”

AS „Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.
Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu.

„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 92% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

Lai uzzinātu vairāk par uzņēmumu, lūdzu, apmeklējiet www.grindeks.lv.

Papildu informācija:
Solvita Ulmane
„Grindeks” Komunikācijas departaments
e-pasts: solvita.ulmane@ grindeks.lv, tālr. 67083448
www.grindeks.lv
Pielikumi
Grindeks_parsk2008_1_cet_nerevidets_latv.pdf (130.52 kB)