Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA "AgroCredit Latvia" 2016. gada neauditēts 6 mēnešu pārskats
Emitents AgroCredit Latvia, SIA (097900BGLZ0000056062)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-08-31 17:38:16
Versijas komentārs
Teksts

SIA AgroCredit Latvia publicē neauditētu finanšu pārskatu par 2016.gada 6 mēnešiem.

AgroCredit Latvia 2016.gada pirmajā pusgadā turpinājusi izaugsmi, pieaugot gan kopējiem procentu ieņēmumiem, gan arī finansēšanas apjomiem. Uzņēmuma apgrozījums audzis par 21% salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu un kopējais izsniegto kredītu portfelis uz pirmā pusgada beigām pārsniedzis tā apjomu pirms gada par gandrīz 20%.

Uzņēmums turpinājis konstantu kredītu izsniegšanas politiku, finansējot galvenokārt graudkopības nozares lauksaimniekus un ievērojot konservatīvu pieeju aizdevumu izsniegšanā, kas arī nodrošinājis nemainīgi augstas kvalitātes kredītu portfeli.

Lai veicinātu tālāku uzņēmuma izaugsmi, pirmajā pusgadā tika palielināts pamatkapitāls, kas ļaus piesaistīt lielāka apjoma un lētākus kredītresursus.

Par uzņēmumu:

SIA AgroCredit Latvia ir nebanku finansētājs, kas dibināts 2011.gadā un izsniedz aizdevumus Latvijas lauksaimniekiem. Galvenokārt tiek finansēti graudkopji, piedāvājot viņiem sezonas finansējumu, kas tiek izsniegts minerālmēslu, sēklas, augu aizsardzības līdzekļu, degvielas un citu apgrozāmo līdzekļu finansēšanai. Aizdevumu atmaksa notiek sezonas beigās pēc graudu nokulšanas un realizācijas. Par aizdevumu nodrošinājumu kalpo noslēgtie nākotnes fiksētie graudu piegāžu līgumi ar AgroCredit Latvia sadarbības partneriem - graudu tirdzniecības uzņēmumiem. Pēc graudu piegādes tiek ieturēta zemnieka saistību summa pret AgroCredit Latvia un tā tiek pārskaitīta finansētājam. Šāda norēķinu sistēma ir nodrošinājusi labu aizdevumu atmaksas disciplīnu un augstu kredītportfeļa kvalitāti.

 

         Ģirts Vinters
         Valdes priekšsēdētājs
         Tālr.: 67422208
         E-pasts: birojs@agrocredit.lv
         www.agrocredit.lv

Pielikumi
AgroCredit_Latvia_6menesu_parskats.pdf (254.56 kB)