Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Papildu informācija par AS “Latvijas balzams” izsludināto ārkārtas akcionāru sapulci un piedāvātajiem statūtu grozījumiem
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-08-04 16:10:29
Versijas komentārs
Teksts

AS „Latvijas balzams” (turpmāk “Uzņēmums”) valde sniedz papildu informāciju par statūtu grozījumu projektu, kas paredz veidot Speciālā mērķa rezerves EUR 5 311 764 apmērā ar nekustamo īpašumu un reorganizāciju saistīto projektu attīstībai un ar tiem saistīto risku novēršanai.

1. Uzņēmuma valde norāda, ka Speciālā mērķa rezerves fonda veidošanu nosaka Gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu likums. Šī likuma 1.pielikums paredz, ka sabiedrība savā bilances pašu kapitāla pozīcijā var iekļaut dažāda veida rezerves, tai skaitā sabiedrības statūtos noteiktās rezerves. Tas ļauj secināt, ka sabiedrības statūtos var būt noteiktas dažādas rezerves. Savukārt starptautiskie grāmatvedības standarti (jeb IFRS) norāda, ka uzņēmums var izveidot rezerves, ievērojot vietējo normatīvo aktu prasības un regulējumu.

Normatīvajos aktos nepastāv noteikti ierobežojumi attiecībā uz rezervju izveidošanas mērķi, līdz ar to tas ir atstāts akcionāru sapulces kompetencē, kura ir tiesīga pieņemt lēmumu par statūtu grozīšanu un rezerves izveidošanu.

2. Priekšlikums par šāda Speciālā mērķa rezerves fonda izveidi ir pamatots ar to, ka Uzņēmuma īpašumā atrodas virkne nekustamo īpašumu - ražotnes, noliktavas, birojs, kas nodrošina Uzņēmuma saimniecisko darbību.  Ēkas atrodas dažādās adresēs (Čaka, Briāna, Ostas, Sporta, Rūdolfa, Daugavgrīvas ielas) un ir dažādā tehniskā stāvoklī. Virkne no nekustamajiem īpašumiem atrodas vēsturiskā centra teritorijā, kas arī uzliek zināmus apgrūtinājumus to apsaimniekošanai un sadārdzina to.

Šie nekustamie īpašumi prasa sistemātiskas investīcijas to uzturēšanā un modernizācijā, lai nodrošinātu Uzņēmuma darba efektivitāti un konkurētspēju. Tā kā regulāri tiek vērtēti Uzņēmuma nākotnes attīstības plāni un perspektīvas, tai skaitā arī citi nekustamā īpašuma potenciāli iespējamie izmantošanas veidi, piemēram, muzeja vai reprezentācijas centra izveide, tiek piedāvāts veidot šādu Speciālā mērķa rezerves fondu nekustamo īpašumu un ar reorganizāciju saistīto projektu attīstībai un ar to saistīto risku novēršanai.

Iemaksas šajā fondā būtu katra akcionāra brīvprātīgs lēmums.

Ņemot vērā valdes locekļu ilggadējo pieredzi, pateicoties kurai Uzņēmums sekmīgi strādājis arī krīzes gados, nesamazinot darbinieku skaitu un nodrošinot peļņu, valde šo priekšlikumu vērtē kā tālredzīgu soli, kas garantēs iespējas realizēt Uzņēmuma tālākos attīstības plānus.

Informācija par izludināto AS “Latvijas balzams” ārkārtas akcionāru sapulci š.g. 8.septembrī ir publiskota biržas oficiālajā portālā www.nasdaqbaltic.com, kā arī pieejama uzņēmuma mājas lapā www.lb.lv.


Papildu informācija:
Dana Hasana
“Latvijas balzams” un “Amber Beverage Group” komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 67011711
Mob.:+371 26355895
E-pasts: dana.hasana@amberbev.com
www.lb.lv


 

Pielikumi