Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Valmieras stikla šķiedra” nerevidēts konsolidētais starpperiodu pārskats par 2016.gada 6 mēnešiem
Emitents Valmieras stikla šķiedra, AS (5493006XWNR6BLL15O35)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2016-07-29 16:42:41
Versijas komentārs
Teksts

Valmiera Glass Grupa 2016. gada pirmajā pusgadā sasniedz 66.70 miljonu eiro konsolidēto neto apgrozījumu

2016. gada pirmajā pusgadā Valmiera Glass Grupa sasniegusi konsolidēto neto apgrozījumu 66.70 miljonu eiro apmērā, kas ir par 1.82 miljoniem eiro jeb 2.6% mazāk nekā analogā periodā pērn. Apgrozījuma samazinājums saistīts ar vienas no stikla kausēšanas krāsns īslaicīgām ražošanas darbības problēmām mātes uzņēmumā AS „Valmieras stikla šķiedra”. Tai pašā laikā šī gada pirmajā pusgadā ir sasniegts produkcijas rekordpasūtījumu skaits. Valmiera Glass Grupas vadība, ņemot vērā nemainīgi augsto pieprasījumu pēc uzņēmuma dažādiem stikla šķiedras produktiem un pasaules stikla šķiedras tirgus intensīvo attīstību, prognozē, ka 2016.gada noslēgumā uzņēmums pārsniegs 2015.gada konsolidētā neto apgrozījuma rekordskaitli.

AS „Valmieras stikla šķiedra” valdes priekšsēdētājs Andre Schwiontek: „Gada pirmajā pusē tehnisku problēmu dēļ uz divām nedēļām bijām spiesti apturēt vienas stikla kausēšanas krāsns darbu, pēc tam to atjaunojot ar 70% ražošanas jaudu un paredzot krāsns pilnīgu pārbūvi šī gada augustā, pēc kuras tā darbosies ar papildu 30% lielāku kapacitāti.

Veiksmīgi norit Grupas uzņēmumu virzība eksporta tirgu apguvē. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, Grupai šogad ir rekordpasūtījumu skaits, tomēr pieprasījums pēc produkcijas ir bijis lielāks, nekā esam spējuši klientiem piegādāt. Līdz ar to šobrīd mērķtiecīgi koncentrējamies uz stikla šķiedras produkcijas ražošanas jaudas palielināšanu, gan restaurējot bojāto stikla kausēšanas krāsni, gan būvējot vēl vienu krāsni unikālam, patentētam stikla veidam pasaulē. Priecē, ka tādējādi jau šī gada septembrī izdosies palielināt kopējos pārdošanas apjomus un izstrādāt jaunus, pasaules stikla šķiedras tirgū unikālus, produktus ar termoizturību 800ºC. Tas vēl vairāk stiprinās Valmiera Glass Grupas pozīcijas, un rezultātā Grupa būs vienīgā pasaulē, kas spēs piedāvāt ļoti plašu stikla šķiedras produktu klāstu termoizolācijas tirgum.”

Grupai šī gada pirmajos 6 mēnešos bijuši sekmīgi panākumi eksporta tirgos, Grupas konsolidētā tīrā peļņa sasniegusi 3.16 miljonus eiro, un 5.66 miljoni eiro investēti attīstībā. Nemainīgi palikuši galvenie produkcijas eksporta tirgi: Eiropas Savienības valstis (75%), Ziemeļamerika (13%), NVS valstis (4%) un pārējās valstis (8%). Pārdošanas apgrozījuma pieaugums vērojams Ziemeļamerikas reģiona eksporta tirgū.

Valmiera Glass Grupas vadība prognozē, ka Grupas konsolidētais neto apgrozījums 2016.gadā būs 134 līdz 138 miljonu eiro apmērā un konsolidētā neto peļņa 6.5 līdz 7.5 miljonu eiro apmērā.

 

Par Valmiera Glass Grupu:
AS „Valmieras stikla šķiedra” un tās meitas uzņēmumi (saukta – Valmiera Glass Grupa jeb Grupa) ir viens no vadošajiem stikla šķiedras ražotājiem Eiropā. Valmiera Glass Grupas kompānijas darbojas divos kontinentos trīs pasaules valstīs: Latvijā, Lielbritānijā un Amerikas Savienotajās Valstīs. AS „Valmieras stikla šķiedra” ražotnēm ir vairāk kā astoņdesmit gadu pieredze tekstilpārstrādē un to produkcija ir vērsta uz dažādiem rūpniecības tirgiem. Grupā ietilpst četri uzņēmumi: mātes sabiedrība AS „Valmieras stikla šķiedra” un trīs tās meitas sabiedrības - Valmiera Glass UK Ltd. Lielbritānijā, Valmiera Glass USA Corp. un Valmiera Glass USA Trading Corp. Amerikas Savienotajās Valstīs.
 

 

Kontaktinformācija:
Marika Nīmante
AS „Valmieras stikla šķiedra” mārketinga projektu vadītāja
Tel.: +371 64202276, +371 26635509
Fakss: +371 64281216
E-pasts: Marika.Nimante@valmiera-glass.com
Vairāk informācijas par uzņēmumu: www.valmiera-glass.com
 

Pielikumi
Finansu_parskats_Q2_2016_LV.pdf (784.43 kB)