Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Akciju sabiedrības “Ventspils nafta” 2015. gada 2. decembra ārkārtas akcionāru sapulces lēmumi
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-12-02 11:17:12
Versijas komentārs
Teksts

1. Par akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

Izslēgt akciju sabiedrības “Ventspils nafta” 104 479 519 (viens simts četri miljoni četri simti septiņdesmit deviņi tūkstoši pieci simti deviņpadsmit) uzrādītāja akcijas no akciju sabiedrības „Nasdaq Riga” Oficiālā saraksta.

Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu.

2. Padomes vēlēšanas

1) Atsaukt no akciju sabiedrības „Ventspils nafta” Padomes locekļa amata ar 2015.gada 2.decembri Vladimir Egger, Rubil Yilmaz, Andrea Clare Schlaepfer, Varvara Maximova, Olga Kurenkova un Dzmitry Yudzin.
2) Ievēlēt akciju sabiedrības “Ventspils nafta” Padomi uz trim gadiem sekojošā sastāvā, nosakot pilnvaru termiņa sākumu ar 2015.gada 2.decembri:
1. Vladimir Egger,
2. Andrea Clare Schlaepfer,
3. Varvara Maximova,
4. Olga Kurenkova
5. Dzmitry Yudzin,
6. Natasa Mikiene,
7. Ramune Guliokiene.

Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts sadalot balsis.

3) Uzdot Vladimiram Eggeram sasaukt akciju sabiedrības “Ventspils nafta” jaunievēlētās padomes pirmo sēdi, paziņot padomes locekļiem par padomes sēdes norises laiku un vietu, noteikt akciju sabiedrības “Ventspils nafta” jaunievēlētās padomes pirmās sēdes darba kārtību, atklāt padomes sēdi, kā arī veikt citas nepieciešamās darbības, kas saistītas ar akciju sabiedrības “Ventspils nafta” jaunievēlētās padomes pirmās sēdes sasaukšanu un noturēšanu.

Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu.

4) Noteikt atlīdzības fondu padomes locekļiem par akciju sabiedrības “Ventspils nafta” padomes locekļu pienākumu pildīšanu EUR 0.00 (nulle euro) apmērā gadā.

Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu.

Informācija par AS “Ventspils nafta” padomes jaunajiem locekļiem

Padomē jaunievēlēti pārstāvji ir Natasa Mikiene un Ramune Guliokiene.

Natasa Mikiene ir SIA “Vitol Baltics” loģistikas darbiniece kopš 2014. gada, pirms tam strādājot par loģistikas operatori AS “Vitol S.A.” (Šveices pārstāvniecība Lietuvā). N. Mikiene ir ieguvusi dzelzceļa transporta inženierijas grādu Viļņas Tehnoloģiju un dizaina koledžā un transporta inženierijas ekonomikas un vadības grādu Viļņas Gediminas Tehniskajā universitātē.

N. Mikienes īpašumā nav AS “Ventspils nafta” akciju.

Ramune Guliokiene kopš 1996. gada strādā ar dažādām “Vitol S.A.” biznesa operācijām. 2008. gadā R. Guliokiene strādājusi SIA “”Ventspils nafta” termināls” par klientu apkalpošanas direktori, paralēli tajā no 2007.–2009. gadam esot “Ventspils Tank Services S.A.” pārstāvei. No 1994.–1996. gadam AS “Mazeikiu Nafta” mārketinga nodaļā pildījusi ekonomista, sekretāres un tulka pienākumus un no 1994.–1998. gadam Kauņas Tehnoloģiju universitātē studējusi doktorantūrā un strādājusi par profesora asistentu. 1994. gadā Kauņas Tehnoloģiju universitātē R. Guliokiene ieguvusi maģistra grādu ķīmijas inženierijā un 2011. gadā maģistra grādu biznesa administrācijā Rīgas Biznesa skolā.

R. Guliokiene īpašumā nav AS “Ventspils nafta” akciju.

Par AS “Ventspils nafta”

AS “Ventspils nafta” ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS “Ventspils nafta” ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

AS “Ventspils nafta” pieder 51% SIA ““Ventspils nafta” termināls”, kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA “LatRosTrans”, kas ir Latvijas-Krievijas kopuzņēmums Baltijā; 49,94% AS “Latvijas kuģniecība”, kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos pasaulē.

AS “Ventspils nafta” (NASDAQ RIGA: VNF1R) akcijas kopš 1998. gada 20. oktobra tiek kotētas biržas NASDAQ Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā.

Papildu informācija:
Elīna Dobulāne, komunikācijas konsultante
AS “Ventspils nafta”
Tālrunis: +371-25959447
E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv
www.vnafta.lv

Pielikumi