Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Saņemts sestais jaunbūvētais AS "Latvijas kuģniecība" tankkuģis
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-05-21 09:35:19
Versijas komentārs
Teksts

Šodien, 2007. gada 21. maijā, Korejas kuģubūves rūpnīcā „Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd.” norisinās jau sestā no kopumā četrpadsmit AS Latvijas kuģniecība pasūtīto tankkuģu jaunbūvju svinīga saņemšanas un vārda Kandava došanas ceremonija.

Šī gada maija mēnesis LK flotei ir zīmīgs ar to, ka viena mēneša ietvaros tā tiek papildināta ar diviem jauniem tankkuģiem. Pirmais no tiem, Kandava, šodien tiek nodots ekspluatācijā Korejas kuģubūves rūpnīcā „Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd.”. Šī ir jau otrā tankkuģa jaunbūve, kas tapusi Korejas kuģu būvētavā. Par Kandavas krustmāti kļūt LK aicinājusi uzņēmuma valdes locekli un viceprezidenti Solvitu Deglavu.

Tieši ar nedēļas starpposmu Horvātijas kuģu būves rūpnīcā „3.Maj” norisināsies jau piektā rūpnīcā būvētā LK tankkuģa Ugāle ekspluatācijā nodošanas ceremonija. Savu krustmāti, Ventspils attīstības aģentūras direktori un Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes lektori Lilitu Seimuškāni, un vārdu kuģis ieguva šā gada 10. februārī.

Jau iepriekš ziņots, ka AS Latvijas kuģniecība realizējot stratēģisko mērķi 2005.-2010. gadam – atjaunojot tankkuģu floti, saglabāt koncerna vietu pasaulē vidēja izmēra tankkuģu īpašnieku desmitniekā, vienlaikus noturot līdera pozīcijas Ziemeļeiropas tirgū, pasūtījusi 4 tankkuģu jaunbūves Korejas kuģubūves rūpnīcā „Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd.” un 10 Horvātijas kuģu būves rūpnīcā „3. Maj” .

Šobrīd a/s Latvijas kuģniecība flotē ietilpst 29 tankkuģi, 2 gāzvedējkuģi, 5 refrižeratorkuģi un 1 sauskravu kuģis, kā arī trīs laika nomā paņemti citiem īpašniekiem piederoši tankkuģi „Blue Star”, „Green Star” un „Maria M”.

Pielikumi