Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Neauditēts 2015. gada 9 mēnešu finanšu pārskats
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-11-26 14:41:56
Versijas komentārs
Teksts

 Uzņēmums ir dibināts 1900.gadā, bet esošo nosaukumu ieguvis 1970.gadā. SPI Group iekšējās restrukturizācijas rezultātā, no 2014.gada oktobra uzņēmuma vadošais akcionārs un 89.53% akciju īpašnieks ir SIA “Amber Beverage Group” (iepriekš S.P.I. Regional Business Unit B.V.).

AS “Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijas valstīs, kas ražo vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu dzērienus. Savu eksportspēju apliecinām, aktīvi iekarojot globālo tirgu. Mūsu produkcijas tiek pārdota vairāk nekā 160 eksporta tirgos ar SPI Group starpniecību, kā arī vairāk nekā 30 tirgos AS “Latvijas balzams” tiešā eksporta ceļā.

 Uzņēmuma darbība

 Uzņēmuma neauditētais apgrozījums par 2015.gada trīs ceturkšņiem sasniedza 55.27 miljonus eiro, kas ir par 7.9% vairāk nekā 2014.gada attiecīgajā periodā. Apgrozījuma pieaugumu ir ietekmējusi izaugsme eksporta tirgos – eksports pēc SPI Group pasūtījumiem ir palielinājies par 14.8% salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu. Ievērojami pārdošanas apjomi bez SPI Group pasūtījumiem sasniegti arī Lietuvā (+38%), Igaunijā (+16%), kā arī Ķīnā un Rumānijā. Turpinot mērķtiecīgu izaugsmi stratēģiski nozīmīgos eksporta tirgos, uzņēmums paplašinājis sortimentu un sadarbības partneru loku.

 Pārskata perioda neauditētā peļņa veidoja 5.99 miljonu eiro, kas ir par 20.4% augstāka nekā 2014.gada attiecīgajā periodā. Peļņas pieaugums pamatots ar pārdomātu dzērienu portfeļa attīstību, izaugsmi mērķa tirgos un ražošanas procesu efektivitātes paaugstināšanu, kā arī ar uzņēmumu ienākuma nodokļa izmaiņām, saistītām ar reorganizācijas rezultātā pārņemtiem uzkrātiem nodokļu zaudējumiem.

 AS “Latvijas balzams” 2015.gada trīs ceturkšņos nodokļos valsts budžetā ieskaitījis 40 miljonus eiro, tajā skaitā 29.6 miljonus eiro kā akcīzes nodokli.

  Turpmākās darbības virzieni

 Sabiedrība turpinās mērķtiecīgu darbu, kas vērsts uz izvirzīto mērķu sasniegšanu kā vietējā, tā stratēģiskajos eksporta tirgos. Mūsu prioritāšu vidū joprojām ir dzērienu portfeļa pilnveidošana ar fokusu uz eksportspējīgiem dzērieniem un starptautiski spēcīgiem zīmoliem, kā arī efektīvas ražošanas stratēģijas ieviešana un realizēšana, kas sekmēs Sabiedrības konkurētspēju.

 Sabiedrība turpinās realizēt aktīvas ārējā mārketinga aktivitātes, piedaloties starptautiskās izstādēs un iepazīstinot globālo patērētāju ar saviem zīmoliem.

 Turpinot sadarboties ar nevalstiskām organizācijām un aktīvi strādājot Latvijas alkohola nozares asociācijas valdē, Sabiedrība pārstāvēs nozares intereses dialogā ar politiķiem un ierēdņiem ar mērķi veicināt pārdomātas alkoholisko dzērienu aprites politikas veidošanu valstī. Uzņēmums turpinās fokusēties uz nekomerciālo alkoholu apkarojošiem pasākumiem un sabiedrības izglītošanu šajos jautājumos.

  

 

AS “Latvijas balzams”

Prokūrists                                                                                                                    Ronalds Žarinovs

                       

 

Pielikumi
LB 3Q_2015_LV_final.pdf (493.65 kB)