Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Hipotēku banka piesaista resursus no Japānas
Emitents Latvijas Hipotēku un zemes banka, VAS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-06-20 08:19:47
Versijas komentārs
Teksts Jūnija sākumā Hipotēku banka parakstīja sadarbības līgumu ar Japānas investoriem par 3 miljardu Japānas jēnu (EUR 18.5 milj.) sindicēto klubaizdevumu (Syndicated Club Loan).

“Darījums ar Āzijas investoriem tapa vairākus mēnešus un mēs esam patiesi priecīgi un lepni, ka veiksmīgi noslēdzām šo darījumu un ieguvām jaunus sadarbības partnerus no šī reģiona industriāli attīstītākās valsts Japānas. Mums ir svarīgi diversificēt savu investoru bāzi un piesaistīt investīcijas no dažādiem pasaules reģioniem. Aktīvi strādāsim ar Āzijas bankām arī turpmāk. Īpaši gribas atzīmēt, ka tāda veida darījums, kad gan organizators, gan aizdēvēji ir no Japānas, Latvijā ir noslēgts pirmo reizi,” komentē Normunds Šuksts, Hipotēku bankas Finanšu vadības departamenta vadītājs.

Investoru bāzi veido Sumitomo Mitsui Banking Coorporation un The Chuo Mitsui Trust and Banking Co. Aizdevuma termiņš ir pieci gadi.

Hipotēku banka ir vienīgā valstij piederošā banka Baltijā. Bankas drošību un stabilitāti raksturo kredītreitingu aģentūras Moody’s Investor Service noteiktie reitingi: ilgtermiņa saistību kredītreitings ir A2, emitēto ķīlu zīmju reitings – A1. Latvijas valsts ilgtermiņa saistību reitings ir A2. Tas nozīmē, ka bankai ir augstākais iespējamais reitinga novērtējums Latvijā.
Pielikumi