Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Grindeks" atver jaunu pārstāvniecību Uzbekistānā
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-04-17 11:34:24
Versijas komentārs
Teksts

AS Grindeks paplašina darbību bijušās NVS valstīs un atver jaunu pārstāvniecību Uzbekistānā. Jaunā pārstāvniecība sadarbosies ar valsts zāļu institūcijām, Uzbekistānas farmaceitisko un medicīnisko produktu vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības firmām, kā arī nodrošinās zāļu reģistrācijas procesu un medikamentu mārketingu.

 AS Grindeks valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis norāda: „Bijušās PSRS valstis ir stratēģiski svarīgākais Grindeks gatavo zāļu noieta tirgus, kurā pieprasījums pēc mūsu medikamentiem, īpaši oriģinālprodukta Mildronāts®, ar katru gadu pieaug. Uzbekistāna ir perspektīvs, attīstībā esošs tirgus, un jaunā pārstāvniecība palīdzēs efektīvi izmantot tā iespējas.”

2007. gadā eksporta apjoms uz Uzbekistānu veidoja vairāk kā pusmiljonu Ls. Šobrīd Uzbekistānā piereģistrēti 10 medikamenti.

Pārstāvniecības vadītāja būs Mastura Kutmatova, kopā pārstāvniecībā strādās 3 darbinieki.

Par AS „
Grindeks”

AS Grindeks ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Grindeks specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.

Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvozāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu.

Grindeks koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 92% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, NVS valstis, Japāna un ASV. AS Grindeks akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

Lai uzzinātu vairāk par uzņēmumu, lūdzu, apmeklējiet www.grindeks.lv!
 
Laila Kļaviņa,

AS Grindeks Komunikācijas departamenta vadītāja

e-pasts: laila.klavina@ grindeks.lv
Tālr. 67083370, 29256012
www.grindeks.lv
Pielikumi