Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par izmaiņām AS „Grindeks” valdē
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-10-12 17:12:27
Versijas komentārs
Teksts

Rīgā, 2015. gada 12. oktobrī 

AS „Grindeks” informē, ka ir saņēmusi AS „Grindeks” valdes locekļa Sergeja Bataļina paziņojumu par valdes locekļa amata atstāšanu no š.g. 12. oktobra. 

Saskaņā ar AS „Grindeks” padomes lēmumu par valdes locekli AS „Grindeks” valdē ievēlēts Ibraims Muhtši, kurš līdz šim bija AS „Grindeks” meitasuzņēmuma AS „Tallinas Farmaceitiskā rūpnīca” (Igaunija) valdes priekšsēdētājs. Muhtši jau iepriekš ir strādājis AS „Grindeks”, kur ieņēma Tirdzniecības direktora amatu. Savas karjeras laikā Muhtši ir strādājis arī kā praktizējošs ārsts, kā arī vadījis Viru (Igaunija) Centrālās slimnīcas anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļu.

Stājoties AS „Grindeks” valdes locekļa amatā, Ibraims Muhtši kļūs arī par AS „Grindeks” Komercdaļas direktoru, kur būs atbildīgs par koncerna mārketinga un pārdošanas funkcijām.

Muhtši ir absolvējis Tartu Universitāti Igaunijā, iegūstot ārsta diplomu anestezioloģijas un intensīvās terapijas specialitātē.

Ibraimam Muhtši nepieder AS „Grindeks” akcijas.

AS „Grindeks” valdes sastāvā darbu turpina valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis un valdes loceklis, finanšu un administratīvais direktors Vadims Rabša.

 

„Grindeks” fotogrāfijas: http://www.grindeks.lv/lv/medijiem/fotogalerijas

 

Par AS „Grindeks”

„Grindeks” ir starptautisks, vertikāli integrēts farmācijas uzņēmums, kura galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst pieci meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā, Krievijā un Slovākijā; pārstāvniecības atvērtas 13 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī patentbrīvo medikamentu apvienojums. Šobrīd „Grindeks” ražo 25 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 60 valstīm un veido 94% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Nīderlande, Vācija, Kanāda, ASV, Francija, Īrija un Japāna.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, kopš 2002. gada uzņēmums ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, šajā laikā investējot attīstībā vairāk par 70 milj. euro.

AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, „AmberStone Group", AS – 22,66%, Anna Lipmane – 11,38%, „Swedbank” AS Clients Account (nominālturētājs) – 9,92%.

Kontakti:
Laila Kļaviņa, AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012; fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
www.grindeks.lv

Pielikumi