Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” piegādā oksitocīna injekcijas Pasaules Veselības organizācijai
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-09-24 08:39:53
Versijas komentārs
Teksts

Rīga, Latvija

2015. gada 24. septembrī

AS „Grindeks” informē, ka ir noslēgusi ilgtermiņa sadarbības līgumu ar Pasaules Veselības organizāciju (PVO) par oksitocīna injekciju piegādēm. Saskaņā ar līguma nosacījumiem pirmie oksitocīna injekciju sūtījumi nogādāti Ziemeļkorejai un Komoru salām. Tuvākie nākamie sūtījumi nonāks Nigērijā un Kotdivuārā. „Grindeks” ražotās oksitocīna injekcijas ir kvalificētas PVO piegādēm kopš 2014. gada.

„Grindeks” jau iepriekš ir sekmīgi sadarbojies ar PVO. 2008. gadā, pamatojoties uz starptautisko sadarbības partneru pozitīvajām atsauksmēm par „Grindeks” ražotā oksitocīna augsto kvalitāti, PVO uzaicināja „Grindeks” piedalīties projektā, kura gaitā uzņēmums izstrādāja monogrāfiju par oksitocīna kvalitāti. Šo monogrāfiju PVO izmanto produkta kvalitātes novērtēšanai dažādos projektos.
AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis: „Sadarbība ar Pasaules Veselības organizāciju ir augsts novērtējums mūsu ražotās produkcijas kvalitātei un darbinieku profesionalitātei. Sadarbība paver mums daudzsološas iespējas izvirzīties par vienu no nozīmīgākajiem oksitocīna injekciju ražotājiem pasaulē.”
„Grindeks” ražotā oksitocīna augstās kvalitātes apliecinājums ir arī produkta reģistrācija kvalitātes standartu ziņā prasīgajās valstīs – ASV un Austrālijā.
Oksitocīns ir viens no „Grindeks” vertikāli integrētajiem produktiem, proti, uzņēmums ražo gan aktīvo farmaceitisko vielu, gan gatavo zāļu formu – injekcijas. Pateicoties sekmīgai mārketinga un pārdošanas stratēģijai, pieprasījums pēc „Grindeks” oksitocīna būtiski palielinās. 2015. gada pirmajā pusgadā kopējais oksitocīna pārdošanas apjoms bija 1,3 milj. eiro, kas salīdzinot ar 2014. gada pirmā pusgada oksitocīna pārdošanas rezultātiem ir palielinājies par 10%.
Oksitocīns ir hormons, kas kā medikaments tiek lietots, lai veicinātu dzemdības, samazinātu pēcdzemdību asiņošanu, kā arī stimulētu krūts zīdīšanu.
 
Par AS „Grindeks”
 
„Grindeks” ir starptautisks, vertikāli integrēts farmācijas uzņēmums, kura galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst pieci meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā, Krievijā un Slovākijā; pārstāvniecības atvērtas 13 valstīs.
„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī patentbrīvo medikamentu apvienojums. Šobrīd „Grindeks” ražo 25 aktīvās farmaceitiskās vielas.
Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 60 valstīm un veido 94% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Nīderlande, Vācija, Kanāda, ASV, Francija, Īrija un Japāna.
Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, kopš 2002. gada uzņēmums ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, šajā laikā investējot attīstībā vairāk par 70 milj. euro.
AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, „AmberStone Group", AS – 22,66%, Anna Lipmane – 11,38%, „Swedbank” AS Clients Account (nominālturētājs) – 9,92%.
 
Kontakti:
Laila Kļaviņa, „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
www.grindeks.lv
Pielikumi