Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Rīgas kuģu būvētavā” paziņojums
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-07-16 16:22:15
Versijas komentārs
Teksts

 Šogad RKB ir pilnībā veikusi jau vairāk nekā divdesmit piecu kuģu remontu. Vienlaikus tiek būvēti arī trīs jauni kuģi, no tiem divi katamarāni un viens zemūdens faunas pētniecībai paredzēts kuģis, bet viens kuģis šogad ir pilnībā pabeigts un nodots pasūtītājam. Visi remonta doki ir aizņemti, un veidojās pat neliela rinda no kuģiem, kuri gaida remontu.

Lai modernizētu “Latvijas Kuģniecības” floti, laikā posmā no maija līdz septembrim RKB dokos tiks atjaunoti astoņi tankkuģi, veicot to tehnisko remontu, krāsošanas darbus un jaunu satelītiekārtu uzstādīšanu. Uz šodienu ir veiksmīgi izremontēti jau četri no minētajiem astoņiem kuģiem – “Krisjanis Valdemars”, “Puze”, “Piltene” un „Ugale”. Tiem tika veikti vispārēji remontdarbi, kā arī korpusa apdares darbi, kuri ir iespējami tikai sausajā dokā.

Pēc Norvēģijas kompānijas pasūtījuma pirmo reizi RKB vēsturē tiek būvēts kuģa korpuss zemūdens faunas izpētei. Kuģa korpuss pēc izmēriem ir neliels – 17,24 metrus garš un 5,8 metrus plats. Kuģa nosaukums būs HAVFISK, kas tiešā tulkojumā no dāņu valodas nozīmē „jūras zivis”. Kuģa korpusu plānots nodot pasūtītājam jūlija beigās, bet pēc tam šis kuģis nonākšot Dānijas Tehniskās universitātes studentu rīcībā, kuri veiks zemūdens faunas izpēti Ziemeļjūrā un Baltijas jūrā.

2015. gada 8. maijā klasifikācijas sabiedrība „Bureau Veritas Latvia” izsniedza AS „Rīgas kuģu būvētava” ražošanas kvalitātes kontroles sertifikātu, kas apliecina RKB atbilstību tērauda un alumīnija konstrukciju elementu metināšanas standartam EN 1090-2+A1:2011.

Situācija vienā no vecākajām rūpnīcām Latvijā sāka uzlaboties 2014.gada maijā, pēc būtiskām izmaiņām RKB valdes sastāvā. Kopš tā brīža RKB ir strauji palielinājusi remontēto kuģu apjomu, un RKB vadību priecē 2015. gada pirmās puses finanšu rādītāji, kas pēc provizoriskiem aprēķiniem ļauj secināt, ka pirmais pusgads tiks noslēgts ar peļņu.

 

 

         Kontaktinformācija:
         Jānis Skvarnovičs, tālr. 67353433

Pielikumi