Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Hipotēku banka emitēs ķīlu zīmes
Emitents Latvijas Hipotēku un zemes banka, VAS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-04-11 13:07:11
Versijas komentārs
Teksts        8. aprīlī Hipotēku banka ir apstiprinājusi grozījumus 2008. gada 15. februāra Hipotekāro ķīlu zīmju pirmā piedāvājuma programmas pamatprospektā un iesniegusi tos akceptēšanai Finanšu un Kapitāla Tirgus komisijā. Kopējais programmā paredzētais ķīlu zīmju apjoms ir 150 miljonu latu vai tā ekvivaletns eiro vai ASV dolāros. Banka ir nolēmusi tuvākā mēneša laikā emitēt ķīlu zīmes no 20 līdz 30 miljonu latu apmērā. Šobrīd tiek izstrādāti emisijas galējie nosacījumi.
Emisijas rezultātā piesaistītos līdzekļus paredzēts izmantot bankas pamatpakalpojumu sniegšanai un aktīvu un pasīvu termiņstruktūras uzlabošanai.
Hipotēku banka ir vienīgā valstij piederošā banka Baltijā. Bankas drošību un stabilitāti raksturo kredītreitingu aģentūras Moody’s Investor Service noteiktie reitingi: ilgtermiņa saistību kredītreitings ir A2, emitēto ķīlu zīmju reitings – A1. Latvijas valsts ilgtermiņa saistību reitings ir A2. Tas nozīmē, ka bankai ir augstākais iespējamais reitinga novērtējums Latvijā.
Pielikumi