Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” uzsācis UDHS preparāta eksportu uz Krieviju un Gruziju
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-05-27 09:54:33
Versijas komentārs
Teksts

Rīga,

2015. gada 27. maijs
 
 
AS „Grindeks” informē, ka ir ieviesis UDHS (ursodeoxycholic acid, ursodeoksiholskābe) gatavo zāļu formu (kapsulu) ražošanu un to eksportu ir uzsācis uz divām valstīm – Krieviju un Gruziju. Plānots, ka preparāta eksporta apjoms šī gada laikā sasniegs vairāk par 1 milj. eiro un jeb vairāk par 75 000 iepakojumu. Šis preparāts domāts žults veidošanās un izdales traucējumu ārstēšanai.
UDHS aktīvā farmaceitiskā viela „Grindeks” produktu portfelī tika ieviesta 2011. gadā, tā ražošanai uzbūvējot atsevišķu ražošanas iecirkni. 2014. gadā UDHS aktīvās farmaceitiskās vielas eksporta apjoms veidoja vairāk par 0,5 milj. eiro. Viela tiek eksportēta uz četrām valstīm – Krieviju, Japānu, Franciju un Maltu.
2013. gadā izteikti strukturētajā ursodeoksiholskābes pasaules tirgū notika nozīmīgas pārmaiņas, kuru rezultātā būtiski mazinājās nepieciešamās izejvielas pieejamība, kas ierobežoja ražotāju, tajā skaitā arī „Grindeks” iespējas vajadzīgajā daudzumā saražot UDHS. Ņemot to vērā, „Grindeks” nekavējoši uzsāka mērķtiecīgu visa šī biznesa pārstrukturēšanu – gatavo zāļu formas (kapsulas) izstrādi, kā arī kontraktražošanas biznesa attīstību. Gatavās zāļu formas reģistrācija Krievijā un Gruzijā tika sekmīgi pabeigta šī gada pirmajā ceturksnī.
AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis uzsver, ka, ieviešot UDHS gatavo zāļu formu, „Grindeks” stiprina vertikāli integrēta farmācijas ražotāja pozīcijas, kas nodrošina kā aktīvās farmaceitiskās vielas, tā gatavās zāļu formas ražošanu: „„Grindeks” mērķtiecīgi paplašina savu piedāvājumu gastroenterālā trakta un vielmaiņas zāļu terapeitiskajā grupā. Mēs neapstāsimies pie sasniegtā – atbilstoši šīs zāļu terapeitiskās grupas attīstības plānam, turpināsim UDHS preparāta reģistrāciju citās valstīs, tajā skaitā Eiropā, kā arī nākotnē šajā terapeitiskajā grupā ieviesīsim jaunus medikamentus.”
Pieprasījums pēc UDHS preparāta ir augošs, jo aizvien vairāk cilvēku tiek konstatētas žults veidošanās un izdales traucējumu saslimšanas. Aknu un žults izvades ceļu slimības tiek diagnosticētas 1/3 planētas iedzīvotāju. Tikai no urolitiāzes (urīnakmeņu klātbūtne urīnceļos) vien cieš 25% iedzīvotāju, kas vecāki par 60 gadiem.
UDHS indikācijas ir: holesterīna izcelsmes žultsakmeņu slimība, biliārā refluksa gastrīts, simptomātiska primārās biliārās cirozes ārstēšana, dažādas ģenēzes hepatītu simptomātiska ārstēšana, pirmreizējs sklerotizējošs holangīts, cistiskā fibroze (mukoviscidoze), ne alkohola izcelsmes steatohepatīts, aknu alkoholiskā slimība, žultsceļu diskinēzija.
 
Par AS „Grindeks”
 
„Grindeks” ir vertikāli integrēts farmācijas uzņēmums, kura galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst pieci meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā, Krievijā un Slovākijā; pārstāvniecības atvērtas 13 valstīs.
„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 patentbrīvo medikamentu formas. Šobrīd „Grindeks” ražo 25 aktīvās farmaceitiskās vielas.
Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 60 valstīm un veido 94% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Nīderlande, Vācija, Kanāda, ASV, Francija, Īrija un Japāna.
Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, kopš 2002. gada uzņēmums ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, šajā laikā investējot attīstībā vairāk par 70 milj. euro.

AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, „AB.LV Private Equity fund 2010” – 22,66%, Anna Lipmane – 11,38%, „Swedbank” AS Clients Account (nominālturētājs) – 9,92%.

 

Kontaktinformācija:

Laila Kļaviņa, AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja

Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv

www.grindeks.lv

Pielikumi