Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Brīvais vilnis" revidētais gada pārskats par 2014.gadu
Emitents Brīvais vilnis, AS (48510000158QBL0AK019)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-05-14 17:03:38
Versijas komentārs Labots paziņojuma virsraksts
Teksts

 

Vadības ziņojums


AS “Brīvais vilnis” ("Sabiedrība") komercdarbības veidi ir zivju un zivju produktu pārstrāde un konservēšana, pārtikas produktu vairumtirdzniecība, kā arī pārējā citur nekvalificētā komercdarbība.

2014. gads ir divdesmit trešais Sabiedrības darbības gads kopš tā pārveidošanas par akciju sabiedrību.

2014.gadā Sabiedrība  turpināja modernizēt ražošanas procesu, iegādājās  jaunas iekārtas konservu ražošanai.

Sabiedrība ir  līderis produkcijas kvalitātes jomā, ražošanā netiek izmantota ģenētiski modificētas izejvielas un sintētiskās pārtikas piedevas.

Pārskata gadā Sabiedrība veica akciju kapitāla pārreģistrāciju no latiem uz euro .

2014.gadā Sabiedrība sāka piedāvāt klientiem konservus daudzslāņu plastmasas kārbās, šāds produkta iepakojuma veids  nav nevienam citam konservu ražotājam. Konservi plastikāta glāzītē ir garšīgāki un klientam vizuāli labi aplūkojami.

2014.gadā saražots 22.5 milj. kārbu dažāda (157) sortimenta zivju konservu, no tā 10.0 milj. kārbu šprotes. Pārdots 22.4 milj. kārbu par 12.8milj. EUR. 2014. gada bruto peļņa 1.5 milj. EUR.

 

Sabiedrības 2014.gada saimnieciskās darbības rezultāts ir peļņa 257 010 EUR.

Saimnieciskās darbības rezultātu ietekmēja Krievijas rubļa vērtības kritums un Ukrainas grivnas devalvācija. Lai pārdotu produkciju, Sabiedrībai bija jāsamazina pārdošanas cena.  Kā arī Krievijas rubļa vērtības krituma dēļ, kritās pieprasījums Krievijā.

 

Sabiedrības vadība iesaka ar pārskata gada peļņu segt iepriekšējo gadu zaudējumus.

 

Sabiedrības mērķis 2015.gadā ir turpināt strādāt pie jaunu iepakojuma veidu ieviešanas un papildus noieta tirgus meklēšanas Meksikā, Ķīnā un Francijā . Sabiedrība plāno intensīvi apmeklēt starptautiskās izstādes.

 

Ar 2015.gada 18.maiju AS ,,Brīvais vilnis” uz laiku apturēs ražošanu, lai veiktu ikgadējos remontdarbus. Ražošanu plāno atsākt augustā. Lai nodrošinātu pasūtījumu izpildi vasaras mēnešos, Sabiedrība ir saražojusi produkciju klientiem nepieciešamā daudzumā un sortimentā. Visi atbrīvotie darbinieki atsāks darbu uzņēmumā augusta mēnesī.

 

Sabiedrības valdes vārdā:

 

Arnolds Babris

Valdes priekšsēdētājs

 

2015.gada 14.maijā

.

 

Pielikumi
Gada pārskats 2014 LV.pdf (1851.82 kB)