Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Naftas un naftas produktu pārkraušanas apjoms SIA Ventspils nafta termināls sasniedz jau gandrīz 4 miljonus tonnu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-04-09 10:15:34
Versijas komentārs
Teksts
Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrībā naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmumā SIA Ventspils nafta termināls 2008.gada pirmajā ceturksnī pārkrauti jau vairāk nekā 3,8 miljoni tonnu naftas un naftas produktu, un tas ir par pusmiljonu tonnu vairāk nekā 2007.gada pirmajā ceturksnī.
 
2008.gada pirmajos trīs mēnešos SIA Ventspils nafta termināls pārkrauto kravu struktūrā 2,9 miljonus tonnu veido pa naftas produktu cauruļvadu un dzelzceļu piegādātā dīzeļdegviela, 0,5 miljonus tonnu – pa dzelzceļu transportētais dažādu marku autobenzīns un 0,3 miljonus tonnu – pa jūru atvestā nafta un naftas produkti.
 
Martā sasniegts šogad lielākais SIA Ventspils nafta termināls pārkraušanas apjoms – 1,36 miljoni tonnu naftas un naftas produktu. Tajā skaitā 1,1 miljons tonnu dīzeļdegvielas no naftas produktu cauruļvadu un dzelzceļa, 0,2 miljoni tonnu – autobenzīna un citu pa dzelzceļu transportēto naftas produktu, 0,1 miljons tonnu – no jūras pārkrauto kravu.
 
Kravu apjoms SIA Ventspils nafta termināls jūtami pieaug kopš 2007.gada, kad uzņēmums atsāka dīzeļdegvielas pieņemšanu no naftas produktu cauruļvada un uzsāka pilnvērtīgu sadarbību ar a/s Ventspils nafta un SIA Ventspils nafta termināls līdzīpašnieku starptautiskā naftas un gāzes konsorcija Vitol Group uzņēmumu.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – Vitol sabiedrībai Euromin Holdings (Cyprus) Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir lielākais šāda veida uzņēmums reģionā, tā naftas un naftas produktu rezervuāru parks sasniedz 1,2 miljonus kubikmetru, un tam nav analoga starp līdzīgiem uzņēmumiem tuvākajās valstīs.
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa, sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr. 7229793;
e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
Pielikumi