Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Latvijas balzams’’ atzīmējot 115.dzimšanas dienu, maina logotipu
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-04-28 10:15:34
Versijas komentārs
Teksts

Baltijas lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs AS „Latvijas balzams’’ (LB), aprīlī atzīmējot savu 115.dzimšanas dienu, atjauno uzņēmuma vizuālo identitāti un logo. Šodien uz ražošanas ēkas Rīgā, A. Čaka ielā 160, tika uzstādīts jaunais LB logotips, kas ieguvis košāku un mūsdienīgāku izskatu, tādējādi apliecinot seno patiesību – pastāvēs, kas pārvērtīsies.  

Kā norāda LB valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš, jo tradīcijām bagātāks un senāks ir uzņēmums, jo lielāku atbildību tas uzliek uzņēmuma vadībai un darbinie-kiem: „Mūsu uzdevums ir ne tikai augstu turēt kvalitātes latiņu, ražojot tādus pasaulē jau pazīstamus vēsturiskus zīmolus kā „Allažu ķimelis”, „Rīgas Melnais balzams”, „Stolichnaya”, bet arī attīstīties kā mūsdienīgam ražotājam. Un tas nozīmē meklēt efektīvākos risinājumus, kā ražot gudri, jaudīgi un atbilstoši starptautiskam pieprasī-jumam”. 

Šogad aprit 115 gadu, kopš darbu sāka Rīgas valsts degvīna noliktava nr.1 (tagadējais „Latvijas balzams’’), lai nodrošinātu Vidzemes guberņā ieviesto valsts spirta monopo-lu. Par uzņēmuma dzimšanas dienu tiek uzskatīts 1900.gada 30.aprīlis – šajā datumā fiksēts pirmais akts par rektificēta spirta kravas pieņemšanu noliktavā.

Kā liecina vēstures arhīva dati, 1903. gada novembrī uzņēmumā strādāja jau 204 strādnieki, no kuriem lasītpratēji bija 175. Šodien AS „Latvijas balzams” nodarbina vairāk nekā 600 strādājošos divās ražotnēs – A.Čaka iela 160 un A.Briāna ielā 7. 

 

Pielikumi
IMG_6090_1.png (713.00 kB)