Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par tiesas lēmumu un par uzņēmuma ražošanas procesu
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-03-19 17:16:47
Versijas komentārs
Teksts

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa ceturtdien 19. martā pasludināja spriedumu, ar kuru noraidīts kompānijas “LPP NORDWEG SHIP REPAIR” pieteikums par AS “Rīgas kuģu būvētava” (turpmāk tekstā – RKB) maksātnespēju un izbeigta maksātnespējas lieta.

Šis gads uzņēmumam ir sācies veiksmīgi gan kuģu būves, gan kuģu remonta nozarēs. RKB šogad jau ir veikusi apjomīgu remontu 10 kuģiem, noslogojot rūpnīcas jaudas arī ziemas sezonā, bet uz doto brīdi tiek remontēti 4 kuģi.

Nākamnedēļ, 26. martā, ir plānota jauna kuģa korpusa nolaišana ūdenī. Šogad šī būs pirmā kuģa korpusa nolaišana. Kuģa korpuss ir uzbūvēts Dānijas kompānijai Vestvaerftet Aps, kura specializējas zivju traleru būvē un aprīkošanā. RKB sadarbība ar šo Dānijas uzņēmumu ir jau kopš 1998. gada, kuras rezultātā ir uzbūvēti vairāk nekā 30 kuģu korpusi.

RKB aktīvā mārketinga politika nodrošinājusi stabilu rūpnīcas darbu kā kuģu remonta, tā arī kuģu būves nozarēs, kas ļauj plānot apgrozījuma un peļņas pieaugumu 2015.gadā.

Ivars Banģeris
Juriskonsults
Tel.: +371 67080841
e-pasts: ivars.bangeris@riga-shipyard.com

Pielikumi