Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Paziņojums par maksātnespējas pieteikumu
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2015-02-25 16:43:33
Versijas komentārs
FKTK komentārs
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas komentārs pievienots 24.04.2015. 
 
Finanšu un kapitāla tirgus komisija, saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 2. panta pirmo daļu un 6. panta 2. punktu veicot uzraudzības funkcijas, ir noskaidrojusi tālāk minēto, par kuru saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 64.3 panta pirmās daļas 2. punktu un 64.3 panta ceturto daļu informē finanšu instrumentu tirgus dalībniekus, lai tiem nodrošinātu informāciju par faktisko situāciju. 

AS ''Rīgas kuģu būvētava'' Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā bija iesniegusi divus prasības pieteikumus (katrā no tiem viens no atbildētājiem - LLP NORDWEG SHIP REPAIR). Pirmais prasības pieteikums tika iesniegts 01.08.2014., bet 10.09.2014. tiesa to prasītājam nosūtīja atpakaļ. Otrs prasības pieteikums bija iesniegts 16.09.2014., un tas 09.02.2015. nosūtīts prasītājam atpakaļ. Saskaņā ar Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas sniegto informāciju prasītājs tiesas norādītajā termiņā nebija novērsis trūkumus. Tādējādi saskaņā ar Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas sniegto informāciju ne pēc viena no minētajiem diviem prasības pieteikumiem civillieta nav ierosināta. 

Trešais prasības pieteikums Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā iesniegts 24.02.2015. 03.03.2015. tas ar tiesneša lēmumu atstāts bez virzības, bet minētais tiesneša lēmums ir pārsūdzēts un lieta par to ir apelācijas instancē - Rīgas apgabaltiesā. Lietu apelācijas instancē plānots izskatīt 07.05.2015.

Saskaņā ar Rīgas apgabaltiesas sniegto informāciju tiesvedību lietā var atzīt par uzsāktu tikai pēc tam, kad tiesnesis ir pieņēmis lēmumu par prasības pieteikuma pieņemšanu un civillietas ierosināšanu (Civilprocesa likuma 131. panta 1. punkts). 

No Civilprocesa likuma 133. panta trešajā un ceturtajā daļā noteikto: 
- ja prasītājs noteiktā termiņā trūkumus novērš, prasības pieteikums uzskatāms par iesniegtu dienā, kad tas pirmoreiz iesniegts tiesai;
- ja prasītājs noteiktā termiņā trūkumus nenovērš, prasības pieteikumu uzskata par neiesniegtu un atdod prasītājam.

Tādējādi tiem finanšu instrumentu tirgus dalībniekiem, kuriem būtiska ir informācija par to, vai ir vai arī nav ierosināta civillieta pēc AS ''Rīgas kuģu būvētava'' prasības pieteikuma, jāņem vērā šī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas sniegtā informācija par faktisko situāciju 24.04.2015.

Teksts

Tiesā ir pieņemts „LPP NORDWEG SHIP REAPAIR” iesniegtais AS "Rīgas kuģu būvētava" maksātnespējas pieteikums un ir ierosināta maksātnespējas lieta.

AS „Rīgas kuģu būvētava” valde  apstiprina, ka pēc „LPP NORDWEG SHIP REPAIR” maksātnespējas pieteikuma Ziemeļu rajona tiesā 2015.gada 20.februārī ir ierosināta AS „Rīgas kuģu būvētava” maksātnespējas lieta.

Vienlaikus, AS „Rīgas kuģu būvētava” valde informē, ka tā maksātnespējas pieteikumā norādītos darījumus uzskata par nenotikušiem un fiktīviem, tāpēc jau 2014.gada 1.augustā tika uzsākts tiesvedības process pret „LPP NORDWEG SHIP REPAIR” par šo darījumu atzīšanu par spēkā neesošiem.

         Tālr.: +371 67353433
         e-pasts: office@riga-shipyard.com

Pielikumi