Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
A/s “Olainfarm” akciju emisijā saņem pieteikumus 2,5 miljonu latu apmērā
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-06-13 13:13:49
Versijas komentārs
Teksts
A/s „Olainfarm”                                                                                               2007.gada 13.jūnijā
 
 A/s “Olainfarm” akciju emisijā saņem pieteikumus 2,5 miljonu latu apmērā
 
A/s „Olainfarm” akciju emisijā saņemti 34 ieguldītāju pieteikumi uz 876 023 piedāvājuma akcijām. Šorīt a/s „Olainfarm“ valde pieņēma lēmumu apstiprināt emisijas rezultātus faktiski parakstītajā apjomā un noteikt vienas akcijas cenu LVL 2,95 apmērā, un ierosināt kompānijas akcionāriem apstiprināt nepieciešamos statūtu grozījumus. Tādējādi uzņēmums piesaistīs ilgtermiņa attīstībai vairāk nekā 2,5 miljonus latu.
 
„Akciju emisija ir viens no ambiciozākajiem „Olainfarm“ realizētajiem projektiem pēdējo desmit gadu laikā. Man ir prieks, ka par spīti visai negatīvam informatīvajam fonam saistībā ar norisēm Latvijas makroekonomikas vidē, uzņēmuma akcijas iegādājās kopumā 34 investori, galvenokārt no ārvalstīm. Esmu pārliecināts, ka tas ir bijis pārdomāts un gudrs lēmums no šo investoru puses, jo „Olainfarm“ šobrīd atrodas straujas izaugsmes procesā,“ atzīst a/s „Olainfarm“ valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.
 
A/s „Olainfarm“ akciju emisija tika īstenota ar mērķi piesaistīt līdzekļus, kurus līdz 2012. gadam paredzēts ieguldīt jaunas ampulu ražotnes izveidē, jaunu produktu izpētē un attīstīšanā, kā arī gatavo zāļu formu, izejvielu un iepakojamo materiālu noliktavu paplašināšanā. Notikušās akciju emisijas laikā piesaistītie finanšu līdzekļi ļauj finansēt attīstības plāna realizācijas pirmos posmus. Turpmākajie uzņēmuma attīstības plāna posmi pēc uzņēmuma vadības un akcionāru lēmuma tiks atbalstīti no tādiem alternatīviem finanšu piesaistes avotiem kā papildus kreditēšana, Eiropas Savienības fondu līdzekļi vai stratēģiskā partnerība.
 
A/s „Olainfarm“ finanšu direktora vietnieks Salvis Lapiņš komentē emisijas rezultātus: „Tas, ka akciju izsolē netika pārdotas visas piedāvātās akcijas, man nebija lielspārsteigums, jo mūsu uzņēmuma prezentācijās potenciālajiem investoriem ārvalstīs jutām, ka ir gūta pilnīga skaidrība par „Olainfarm“ nākotnes plāniem, taču ne vienmēr investori bija pārliecināti par Latvijas ekonomikas spēju saglabāt savu pievilcību ilgtermiņā. Pēc manā rīcībā esošās informācijas vairāki lieli ārvalstu farmācijas uzņēmumi šī iemesla dēļ nolēma nogaidīt. Esmu pārliecināts, ka, tiklīdz situācija Latvijas ekonomikā stabilizēsies, mēs varēsim turpināt sarunu par stratēģisku partnerību ar vairākiem investoriem. Bez tam jāatzīmē, ka uzņēmums pagaidām nav gatavs apspriest iespēju pārdot lielāku akciju paketi vienam stratēģiskajam investoram, - interese par šādu iespēju izskanēja vairākās tikšanās reizēs prezentāciju laikā kompānijas road show ietvaros“.
 
Emisijas piedāvājumu vietējiem un ārvalstu investoriem realizēja tās organizētājs – a/s "Parex banka". A/s „Parex banka“ Investīciju banku pakalpojumu daļas vadītājs Mārtiņš Jaunarājs piebilst: „Olainfarm“ ir uzņēmums ar labu produktu portfeli un nākotnes attīstības plāniem un šīs emisijas rezultātā piesaistītie resursi ļaus uzsākt šo plānu īstenošanu jau šogad. Mūsuprāt, darbības rādītāju uzlabošana, ko uzņēmums sāk demonstrēt, pārliecinās finanšu investorus un piesaistīs vairāk uzmanības „Olainfarm“ akcijām otrreizējā tirgū“.
 
Olaine, 2007.gada 13.jūnijā
 
Informāciju sagatavoja:
Salvis Lapiņš
a/s „Olainfarm“ finanšu departamenta direktora vietnieks
mob. tālr. +37126448873,
 
Sigita Lapsiņa
a/s „Olainfarm“ pārstāve sabiedrisko attiecību jautājumos
mob. tālr. +37126377286
e-pasts: sigita@hkl.lv
Pielikumi